Hozzávalók 4 személyre:
1 gerezd fokhagyma
1 cs. kakukkfű
3 nagy citrom
1 kicsontozott báránycomb (kb. 1,2 kg)
4 ek. extra szűz olívaolaj
2 dkg vaj
1 fej hagyma
2 babérlevél, só, őrölt bors
1 pohár fehérbor
1 tk. keményítő
Elkészítés:
A kakukkfű levelét, a fokhagymát és egy citrom héját apróra vágjuk. A keverékkel bedörzsöljük a combot, formázzuk, majd főzőzsineggel vagy rafiával átkötözzük. Egy nagy serpenyőben megmelegítjük az olajat és a vajat, és minden oldalán elősütjük benne a combot. Átrakjuk a húst egy tűzálló tálba, hozzátesszük a felaprított hagymát, egy megmosott és gerezdekre vágott citromot és a babérleveleket. Sózzuk és borsozzuk a húst is , és felöntjük a borral. Kb. 190 °C-on másfél óráig sütjük. Miután megsült, a húst kivesszük a tálból, és alufóliával lefedjük. A tálban maradt citromot jól kifacsarjuk, majd a hús levét kis lyukú szűrőn át serpenyőbe öntjük. Hozzáadjuk a kevés vízben feloldott keményítőt, és kis lángon sűrűre főzzük. A combot felszeleteljük, és a mártással tálaljuk.
2 óra
220 kcal/8839 kJ