nlc.hu
Sztárok
Egerszegi Krisztina sportnagyköveti munkája

Hosszú évek után újra reflektorfényben Egerszegi Krisztina, ez az oka

Hetente más-más uszodát keres fel az ötszörös olimpiai bajnok.

Az elmúlt években igen ritkán jelent meg a nyilvánosság előtt Egerszegi Krisztina, de mióta sportnagyköveti posztot vállalt, újra egyre többet szerepel – írja a BEST magazin. Minden héten az ország más-más uszodájában lehet megtalálni a gyerekek és szüleik között.

Egerszegi Krisztina

Egerszegi Krisztina az Úszó Nemzet Program kaposvári helyszínén tartott edzésen a Csík Ferenc Versenyuszodában 2022. november 16-án – Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A közelmúltban ugyanis elfogadta az Úszó Nemzet Program nagyköveti pozícióját. A program középtávú célja, hogy minden gyereknek legyen lehetősége vízbiztos úszás elsajátítására az általános iskola 2. osztályáig.

Egerszegi Krisztina idén augusztusban ünnepli az 50. születésnapját, de ugyanolyan mosolygós és csillogó szemű, mint amilyen mindig is volt. Még a frizuráján sem változtatott.

Adódik a kérdés, miért vállalta a feladatot, amikor annyira nem szeret a nyilvánosság előtt lenni. „Szülőként született meg bennem a döntés. Úgy vélem, minden olyan tudás, amely megszerezhető, a gyerekeink hasznára válik. (…) Az én gyermekeim már felnőttek, de szülő maradok, míg élek, és ez a gondolkodásmód igencsak meghatározta az elmúlt éveimet”indokolta a Nemzeti Sportnak.

Bővebben a legfrissebb BEST magazinban!

BEST magazin

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top