Így készül a citromfüves pesztó

nlc | 2014. Április 26.
Most, hogy az idei év gyógynövénye, a citromfű megállíthatatlan gyorsasággal hódítja meg a kerteket, jól jön egy izgalmas recept – a limonádén és a teán túl. Íme, így készül a citromfüves pesztó.

Halakra, csirkékre, tésztára, grillezett zöldségekre, szendvicsekbe is izgalmas lehet a citromfűalapú pesztó.

Hozzávalók

• 20 dkg friss citromfű
• 10 dkg friss petrezselyem
• 3 gerezd fokhagyma
• 10 dkg kesudió
• 10 dkg reszelt parmezán
• olívaolaj a felöntéshez
• 1 citrom leve
• tengeri só
• frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

1. lépés: A petrezselymet, a citromfüvet, a kesudiót és a fokhagymát tegyük bele a konyhai aprítóba!

2. lépés: Adagoljunk hozzá egy kevéske olívaolajat!

3. lépés: Adjuk hozzá a citromlevet, a sajtot, és indítsuk el pár másodpercre az aprítót!

4. lépés: Tetszés szerint ízesítsük sóval és borssal, ha pedig hígítani szeretnénk az állagán, adjunk hozzá olívaolajat!

5. lépés: Tegyük dunsztosüvegbe, a pesztó tetejét fedjük le még egy kis olívaolajjal, és tegyük be a hűtőbe.

A pesztó a hűtőszekrényben körülbelül egy hétig áll el, aki azonban fagyasztani szeretné, a pesztó elkészítésekor hagyja ki a parmezánt, és azt csak olvasztás után adja a zöld masszához.

Nézd meg ezt is!

3 lélekmelegítő zöldséges leves
Lépésről lépésre: így készül a házi sajt a kert fűszereivel

Exit mobile version