Új gyümölcs a kertbe: ananászcseresznye

Dr. Bálint György | 2013. Április 09.
Ha különleges gyümölcsre vágyunk, akkor most magról vethetünk ananászcseresznyét, és később a kertben érlelhetjük be.

Közeli rokona a lampionvirágnak vagy zsidócseresznyének, csak a bogyói jóval nagyobbak, gyümölcsként fogyaszthatók. Apró paradicsomhoz hasonlóak, ehetjük nyersen vagy dzsemnek, befőttnek is feldolgozhatjuk.

Fotó: E is for Eat blog

Vetőmagja (Physalis ixocarpa L.) a szaküzletekben beszerezhető. A közömbös vagy kissé meszes talajokon díszlik a legjobban, meghálálja a bőséges víz- és tápanyagellátást. Magját április közepén kell elvetni cserépbe vagy műanyag pohárba; a magvak csírázásához legalább 12–14 °C-ra van szükség. Május közepén, tehát a második szakaszban ültethetjük ki, egymástól 50 cm távolságra. A fagyra nagyon érzékeny; levelei és hajtásai már mínusz 1-2 °C-on elpusztulnak, és a növény alig regenerálódik.

Hogyan együk az ananászcseresznyét?  Tovább a Hobbikert.hu oldalra >>

Exit mobile version