Közeli rokona a lampionvirágnak vagy zsidócseresznyének, csak a bogyói jóval nagyobbak, gyümölcsként fogyaszthatók. Apró paradicsomhoz hasonlóak, ehetjük nyersen vagy dzsemnek, befőttnek is feldolgozhatjuk.
Fotó: E is for Eat blog |
Vetőmagja (Physalis ixocarpa L.) a szaküzletekben beszerezhető. A közömbös vagy kissé meszes talajokon díszlik a legjobban, meghálálja a bőséges víz- és tápanyagellátást. Magját április közepén kell elvetni cserépbe vagy műanyag pohárba; a magvak csírázásához legalább 12–14 °C-ra van szükség. Május közepén, tehát a második szakaszban ültethetjük ki, egymástól 50 cm távolságra. A fagyra nagyon érzékeny; levelei és hajtásai már mínusz 1-2 °C-on elpusztulnak, és a növény alig regenerálódik.
Hogyan együk az ananászcseresznyét? Tovább a Hobbikert.hu oldalra >>