Sarkvidéki tekercs Jamie Olivertől, az ünnepi asztal sztárja a Fekete-erdő jellegű, csokis piskóta

Mona | 2019. November 30.
Készíts csodás, extravagáns karácsonyi desszertet! Biztos siker!

Jamie Oliver Sarkvidéki tekercse nagyobb vendégsereg számára is tökéletes ünnepi édesség. Könnyen elkészíthető, akár hetekkel korábban is.

Sarkvidéki tekercs (10-12 személyre)

Forrás: Instagram

 

Forrás: Instagram

Elkészítési idő: 75 perc + fagyasztás

Hozzávalók:

A piskótatésztához:

A töltelékhez és díszítéshez:

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra (a gázsütőnél a 4-es fokozat). A piskótatésztához kenj ki vajjal egy tepsit, béleld ki zsírpapírral, majd azt is vajazd ki. Habverővel addig verd a tojásokat és a sütőcukrot, amíg krémes nem lesz. Szitáld hozzá a liszt és a kakaó felét, forgasd bele kanállal. Öntsd a keveréket a tepsibe. Süsd 10 percig.
  2. Teríts egy nagy zsírpapírlapot egy tiszta, benedvesített konyharuhára; a forró tésztát fordítsd ki a zsírpapírra.  Hagyd kihűlni.
  3. A töltelékhez reszeld egy tálba a klementin héját, facsard hozzá a levét, adj hozzá egy kis cseresznyepálinkát, a dzsemet, és keverd össze. Pirítsd meg a mogyorót, törd össze. Verd fel a tejszínt keményre, forgasd bele a joghurtot, a vaníliát és a porcukrot. 
  4. Az összeállításnál permetezd meg a tésztát egy kis pálinkával, kenj rá egy réteg tejszínhabot és a dzsemes töltelék felét, a fagylaltot kupacokban kanalazd rá. Óvatosan tekerd fel és csomagold zsírpapírba, majd tedd a fagyasztóba.
  5. Tálalás előtt 30 perccel vedd ki, majd hintsd meg kakaóporral és mogyoróval, esetleg csokiforgáccsal.
Exit mobile version