„Nem tudom, hogy valaha el fogom-e majd felejteni” – Chrissy Teigen először beszélt vetéléséről

nlc | 2020. Október 28.
Chrissy Teigen hosszan és döbbenetesen őszintén írt arról, min ment keresztül akkor és azóta, hogy szeptember végén elveszítette harmadik gyermekét.

„Fogalmam sincs, hogyan és mikor érek majd a végére ennek a vallomásnak”kezdte a Mediumon közzétett írását a modell-színésznő Chrissy Teigen, aki egy hónapja azzal írta be magát az online történelembe, hogy Instagram-oldalán kíméletlen őszinteséggel számolt be arról, hogy elveszítette születendő kisbabáját, Jacket.

„Sokáig azt se tudtam, mivel kezdjem az írást, de most függetlenül attól, milyen lelkiállapotban vagyok épp, talán az a leghelyénvalóbb, ha azzal kezdem, hogy megköszönöm nektek.” Chrissy minden kedves üzenetért, virágért és törődésért elképesztően hálás, mint írja, azoknak is üzenni szeretne most, akik azzal kezdték a neki küldött leveleket, hogy „úgyse olvassa majd el…”. „Nyugodjatok meg, mindet elolvastam.”

Chrissy őszintén leírta, miközben az orvosok a szülőszobába tolták őt, megbékélt azzal, ami történni fog. „Tudtam, hogy a várandósság 20. hetében világra fogom hozni azt a kisfiút, aki egész biztosan nem élte volna túl, ha tovább kell maradnia a hasamban. Ezt megelőzően már egy hónapja feküdnöm kellett, hogy valahogy, akárhogy a 28. heti biztonságos zónába juttassam őt, de sajnos nem sikerült” – írta, majd hozzátette, a részleges méhlepényleválás, amivel diagnosztizálták, szűnni nem akaró vérzést okozott, ami egy ponton már nemcsak a baba, de az ő életét is veszélyeztette.

Az esszében Teigen kitért arra is, hogy a megszámlálhatatlan támogató és kedves üzenet mellett sokan támadták is őket azért, mert ennyire őszintén beszámoltak az őket ért veszteségről. „Nem tudom kifejezni, milyen magasról teszek arra, hogy utáltátok a fotókat, hogy szerintetek valami olyasmit tettünk, ami egyáltalán nem helyénvaló. Mi így döntöttünk, a fotókat pedig nem akárkiknek tettük közzé, hanem azoknak, akik már túlestek ezen a fájdalmon, vagy elég felnőttek ahhoz, hogy megértsék, miről szólnak.”

Teigen egyébként a történtekkel kapcsolatban egyetlen dolgot bán csak, éspedig, hogy beavatta a széles nyilvánosságot ebbe a harmadik terhességébe, hogy dokumentálta azt, még akkor is, amikor a problémák elkezdtek jelentkezni. „Mentségemre szolgáljon, hogy biztos voltam abban, hogy minden rendben lesz. Most rosszul érzem magam amiatt, hogy ti is rosszul érzitek magukat a velünk történtek miatt.”

A kétgyerekes édesanya a posztja végén mindenkit arra buzdít, hogy igenis merjenek őszintén beszélni a vetélésről, leginkább azért, hogy ne hagyják magára azt, akinek ezen keresztül kell mennie. „Könyörgöm, öntsétek ki a szíveteket és osszátok meg egymással a történeteteket” – írta.

Olvass még többet Chrissy Teigenről az nlc-n: 

Exit mobile version