Szüretre érett a szőlő most már mindenhol Magyarországon: ez az időszak begyűjtés és vele járó bulik ideje.
Olvasónk, Dóra küldte a Magyarország Kúlnak ezt a fotót, amelyen saját termelésű, szüretre igencsak megérett Portugieser szőlőjével látható. A kis szőlősdomb a Vas megyei Gencsapátiban található. A gazdahölgy azért is büszke a hatalmasra nőtt fürtökre, mert lugasa és kordonjai nem láttak permetezőszert, így a termény tökéletesen bio lesz majd. A nagyjából pálinka készül majd, kisebb része pedig szőlőléként lefagyasztva szolgálja majd a család egészségét a téli hónapokban.
Az ország több részén nem felhőtlen az öröm, a jég sok helyen tönkretette a termést, de speciel a nyugati határszélen nem ez történt.
Még ősz:
1917 vagy 2017? Mindegy, az ősz ugyanaz
Programajánló: szarvasbőgéstúra