Minden fontos infó a Nemzeti Vágtáról

Stern Ágnes | 2017. Szeptember 15.
Rengeteg útlezárás, rengeteg program, három nap katonákkal és lovakkal.

Szeptember 15. és 17. között tizedik alkalommal rendezik meg a Nemzeti Vágtát, a rendezvény központi helyszíne a Hősök tere. A Nemzeti Vágta célja a magyarság lovas hagyományainak őrzése, újraértelmezése, ezen túl kiváló lehetőség a magyar települések kapcsolattartására, együttműködésére, hiszen a vágtán 72 magyarországi és határon túli magyar település vesz részt. A rendezvényhez különféle gasztronómiai és táncos programok is társulnak.

A megnyitó ünnepségen 200 lovas, köztük 150 hagyományőrző huszár vonul fel és 300 gyalogos hagyományőrző katona jelenik meg a Hősök terén. A hagyományőrző díszegységek bevonulását koszorúzással egybekötött tiszteletadás követi a Hősök Emlékkövénél.

A Jubileumi Nemzeti Vágta programjáról:

A jubileum alkalmából a lelátókról és a tér közepéről szeptember 16-án ingyenesen látogathatóak a következő programok:

A Nemzeti Vágta többi programja a tér közepéről ingyenesen látogatható, de a lelátókra jegyet kell venni, ezek ára szombatra 3.000 , vasárnapra 4.000 Forint.

Útlezárások a Nemzeti Vágta miatt

Mivel a Nemzeti Vágta sok központi helyszínt érint Budapesten, ezért fennakadásokra kell számítani a közlekedésben. A következő helyszíneken és időpontokban lesznek útlezárások:

Még több Nemzeti Vágta:

Exit mobile version