Fontos biciklis fejlesztés keleten, körbetekerhető lesz a Tisza-tó

ft | 2017. November 23.
Eddig is sok volt a bicikliút, de végre nem lesz benne törés.

Súlyos kerékpáros fejlesztéseket terveznek Magyarországon, 2018-ban például bicikliút kötheti össze a Balatont Budapesttel. Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos most egy kelet-magyarországi fejlesztést jelentett be.

“A tervek szerint 2019 nyarára készül el a Poroszlót Tiszafüreddel összekötő kerékpárút, ezzel körbekerékpározhatóvá válik a Tisza-tó, jelentősen növelve a régió vendégforgalmát és turisztikai bevételeit” – mondta szerdán a fejlesztés helyszínén, Poroszló közelében.

Révész megjegyezte, hogy a Tisza-tó töltéséről ez évtől kitiltott autóforgalom hozadékaként a kiskörei vízlépcsőnél október végéig 30 ezer kerékpárost regisztráltak, mely 50 százalékos növekedést jelent 2016 egészéhez képest, és hogy ennél nagyobb hatású lesz a Poroszló és Tiszafüred között a 33-as számú főút használatát kiváltó új kerékpárút megépítése.

Révész Máriusz kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos edzésbemutatót tart a szabadtéri, bárki által használható kondipark avatásán Kőbányán a XIX. Nagy Sportágválasztó rendezvényen 2016. szeptember 16-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott a tájékoztatón hangsúlyozta: ma Magyarországon több millió ember kerékpározik, Dánia és Hollandia után ebben a mutatóban lakosságarányosan a dobogó harmadik fokán állunk Európában.

A Poroszló-Tiszafüred bicikliút megépítését régi adósságnak és előremutató fejlesztésnek nevezte Nyitrai, mert így végre kerékpárral körbejárható a Tisza-tó, ami növeli a régió vonzerejét, vendégforgalmát és turisztikai bevételeit.

Tisza-tó. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Sokak által várt beruházásként szorgalmazta az Egerszalókot Egerrel összekötő kerékpárút mielőbbi megépítését, mely szinte teljessé tenné Heves megye kerékpáros infrastruktúráját.

(via MTI, Turizmusonline)

Exit mobile version