Debreceni példa: ilyen egy menő menza

Magyarországkúl | 2018. Január 12.
Helyben tanulják a növénytermesztést, átalakítják az ebédlőt és ivókutakkal kínálnak egészséges vizet egy debreceni iskolában, a Menő Menzák program keretében.

A debreceni Napraforgó Waldorf Iskola hamarosan még egyet léphet előre az egészségtudatosság terén, írj a Cívishír. Az iskola mindennapjait eddig is áthatotta az egészséges életmódra nevelés és a környezettudatosság, most azonban támogatásnak köszönhetően lehetőség nyílt további fejlesztésre.

Az iskolakertben kertművelést is oktatnak, aminek során a tanulók az évkörnek megfelelően sajátítják el a zöldség-,  gyümölcs- és gabonatermesztés ismereteit. Ezenkívül a megtermelt zöldségekből és gyümölcsökből tartósító eljárás révén olyan egészséges ételeket állítanak elő, amelyek vegyszermentesek, valamint összetételük minőségi vitamin– és ásványi anyag forrásokat tartalmaz. A gyerekek családjai között több, helyi piacokon árusító őstermelő van.

A 2019 végéig tartó EFOP-pályázaton (“Menő Menzák”) elnyert 11 millió forintnak köszönhetően a sulimenza is esztétikusabb lesz, nem lesz gond, ha több a tanuló van az ebédlőben, és nem elhanyagolható az sem, hogy a tankert létrehozásával nem kell ezentúl földet bérelni a kertművelés oktatásához. A három tagépület mindegyike ivókutat kap.

Exit mobile version