Így készül a menzás paradicsomleves

Stern Ágnes | 2018. Február 01.
Emlékszel még a menzás, magyaros paradicsomleves ízére? Szeretnéd otthon is elkészíteni? Ezzel a recepttel sikerülni fog!

Paradicsomleves betűtésztával, rizzsel, vagy a legrosszabb esetben üresen. A menzák kihagyhatatlan fogása volt ez, amit vagy imádott, vagy nagyon utált az ember. Pofonegyszerű levesről van szó, amit gyorsan és könnyen elkészíthetünk, és nem kell hozzá mesternek lenni a konyhában!

Ha nem tudod mit főzz, csak annyi biztos, hogy valami levest ennél, akkor a paradicsomleves mindig jó választás. Mutatjuk a receptet:

A menzás paradicsomleves hozzávalói:

Menzás paradicsomleves recept (fotó: Profimedia)

Menzás paradicsomleves elkészítése:

Keverd csomómentesre a lisztet az olajjal, és pirítsd világosra. Ha ez megvan, húzd le a tűzről, add hozzá a paprikát, majd azt is keverd el. Fokozatosan add hozzá a paradicsomlevet, és keverd el azt is. Tedd vissza a tűzre az egészet, majd add hozzá a sót, a cukrot. A betűtésztát főzd bele, ha tényleg a menzás ízre vágysz, és hagyd szinte pépesre puhulni, ha ennyire nem vagy perverz, akkor főzd meg külön.

Valami különlegesre vágysz?

Unod a menzás paradicsomlevest? Nem annyira gyors, de igazi finomság a bazsalikomos sült paradicsomleves! Kövesd az utasításokat, és varázsolj mennyei ízeket és illatokat a konyhába!

Egyszerű, gyors és könnyű főétek!

Exit mobile version