Szárított pirospaprika – retró konyhák éke

Petrás Gabriella | 2018. Március 23.
Ezek a pirospaprika-füzérek ott lógtak minden falusi konyhában, és még most is így tároljuk őket! Ismerős ez a csendélet?

Télen-nyáron paprikafüzér!

Sok olyan emlékünk van gyerekkorunkból, amikre jó visszagondolni, így a retró életérzést átmentettük és kézzelfoghatóvá tettük őket a jelenünkben. A paprikafüzér is ilyen, ami minden magyar háztartásban megtalálható még most is: nemcsak hangulatos díszként funkcionál, de egyben tradicionális fűszere is a magyar konyhának.

A nosztalgikus hangulatot idéző hungarikumból elég egy keveset lecsippenteni, és már szórhatjuk is a méregerős magokkal teli darabkákat, jóformán bármilyen ételbe. Mert mi, magyarok csípősen szeretjük a gulyáslevest, csípősen a halászlevet és az egészen elszántak még a húslevesbe is belecsippentenek egy keveset a hegyéből.

Exit mobile version