Sokéves tapasztalat, hogy a tavaszi és az adventi vásár a turisták és a családok egyik kiemelten kedvelt célpontja. A Budapesti Tavaszi Fesztivál, valamint a vele egy időben rendezett, a húsvét ünnepkör köré szervezett Budapesti Tavaszi Vásár egymást erősítve teszi még vonzóbbá Budapestet – írja az MTI.
Hétvégenként az ünnepkörhöz kötődő foglalkozásokra is várják a családokat: a március 31-i hétvégén ki lehet próbálni a művészi tojásfestést, a tojáspatkolást és a csipkézést. Szerdánként 14-16 óra között ingyenes vásári delikateszkóstolóval vár mindenkit a vásár kávézója. A program részeként minden szerdán két vendéget hívnak meg, akik – a heti tematikához kapcsolódva – mutatják be termékeiket.
A minőség záloga, hogy már hagyományosan független szakmai zsűri választja ki azokat a magas minőségű termékeket, amelyeket bemutathatnak és árusíthatnak a rendezvényen. A zsűrizett kéz- és iparművészek több mint húszféle tradicionális mesterség képviselői.
A tradicionális és az újra gondolt tárgyak mellett, helyi, válogatott alapanyagokból készült ízletes ételkülönlegességek, kézműves édességek is kiegészítik a hagyományos magyar vásári konyha választékát.
Nagypénteken böjti aszalt szilvával, csorbával, szabolcsi böjti töltött káposztával készülnek, húsvét hetében pedig hagyományos faszénen sült bárány, nyúlpaprikás, sós kalács és sonka is szerepel a vendéglátók kínálatában.