Ilyen gumimatracokkal jártunk strandra a ’80-as években

Petrás Gabriella | 2018. Május 07.
30-40 éve jellegzetes kék-piros színű gumimatrac ringatózott a legtöbbünk alatt a vízen, és ha vigyáztunk rá, hosszú évekig szolgálta a kényelmünket.

Gyerekként alig vártuk a nyári szünetet, a nyaralásokat, a táborokat és azt, hogy reggeltől estig a szabad levegőn lehessünk. A nyár fénypontjai mindig azok a napok voltak, amiket a városi fürdőkben vagy a vízpart mellett tölthettünk: a fiúk felvették a fecskéjüket, a lányok a fürdőruhájukat, és versenyt futottunk a vízig. Az egészen kicsik és az úszni nem tudók színes úszógumikat kaptak, a felnőttek és a nagyobb gyerekek pedig matracokon ringatóztak a vízen.

Ezek a kék-piros színű matracok nagyon népszerűek voltak a ’70-es, ’80-as években, amikor a gyártók még arra is figyeltek, hogy univerzális, mondhatni uniszex matracot dobjanak a piacra: a férfiak a kéket, a nők a pirosat részesítették előnyben. Mindegyik felét komfortos pamutbevonattal látták el, és olyan kényelmes volt, hogy az összes mezei gumimatracot kenterbe verte. Nektek is volt ilyen retró matracotok?

Exit mobile version