Csemege debreceni és virslikonzerv

Petrás Gabriella | 2018. Június 22.
Reggelire, ebédre, vacsorára, kempingezéshez, vagy otthon – a konzervvirsli anno tökéletes választásnak tűnt minden alkalomra.

Gyerekkorunkban a magyar konzervgyártás fénykorát élte: konzerv lencsefőzeléket vittünk a kempingekbe, töltött káposztát tett az asztalra a dolgozó nő, ha este már nem volt ihlete a főzéshez, és sertésmájkrémet faltunk úton-útfélen, amit még ma is ugyanúgy szeretünk, mint régen. A konzervek közül a virsli sem maradhatott ki, mint a retró gasztronómia egyik legcsodásabb emléke, ami a legtökéletesebb választás volt reggelire, ebédre vagy vacsorára, ha meleg, de gyors ételre vágytunk. Mustárba tunkoltuk, mellé pedig kenyeret ettünk, vagy vizes kiflibe gyömöszölve pillanatok alatt elkészítettük a magyar hot dogot. De a reklámszöveg a legjobb: 

Nem érheti váratlan meglepetés, ha éléskamrájában mindig van KONZERV-virsli és csemege debreceni

Exit mobile version