Így készíts hagymaszirupot!
Egy-két nagyobb, durvára aprított hagymát rakj egy befőttes üvegbe. Kanalazz rá pár evőkanál cukrot, zárd le az üveget, és rázd fel az egészet. Nem kell hűtőbe tenni, elég a szobahőmérséklet. Másnapra a hagyma levet ereszt, és kész is a szirup. 1-2 evőkanállal egyél belőle egyszerre!
Így készíts fekete retek szirupot!
Vágd le a retek tetejét, majd egy kiskanállal kapard ki a belsejét, ebbe az üregbe aztán kanalazz 2-3 evőkanál mézet. Arra vigyázz, hogy hagyj helyet a méz mellett a retek levének is, amit egy éjszaka alatt ereszt. A retek levágott tetejét tedd vissza, ez lesz a fedő. Hagyd egy éjszakán át állni, majd a keletkezett levet töltsd egy jól záródó üvegbe. Ha rád tör a köhögés, igyál belőle egy kicsit.
Így készíts “Mindent bele” szirupot!
Keverj össze fél csésze mézet fél csésze vízzel. Egy kis fej apróra vágott hagymát és egy gerezd zúzott fokhagymát adj hozzá, és még egy csipetnyi zsályát, kakukkfüvet vagy oreganót, és ezt a keveréket hagyd összeérni egy éjszakán át, szobahőmérsékleten. Másnap szűrd le, és kész is a szirup!