Édes pudingleves meggyel
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 tojássárgája
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1,2 liter tej
- 1 rúd vanília
- 4 evőkanál barna cukor
- 40 dkg fagyasztott meggy
A tojások sárgáját a keményítővel eldolgozzuk, majd a tej felével hígítjuk. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, a magjait kikaparjuk, majd a tojásos tejhez adjuk a magokat és a hüvelyt is. Felfőzzük, amikor besűrűsödött, felhígítjuk a maradék tejjel, kivesszük a vaníliahüvelyt. A cukorral édesítjük, majd belekeverjük a fagyos meggyet, így a leves lehűl, a meggy felolvad.
Túróscsusza-spagetti
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg spagetti
- 50 dkg túró
- 10 dkg bacon
- 35 dkg tejföl
A spagettit sós vízben fogkeményre főzzük. A bacont vékony csíkokra/kockákra daraboljuk, majd száraz serpenyőben, közepes lángon megpirítjuk. A serpenyőt lehúzzuk a lángról, majd hozzákeverjük a túrót és a tejfölt. Beleforgatjuk a kifőtt spagettit, tálaljuk.
Mogyoróvajas cookie
Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
- 18 dkg puha margarin
- 22 dkg mogyoróvaj
- 15 dkg barna nádcukor
- 2 tojás
- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1,5 teáskanál szódabikarbóna
- 2 csipet só
A hozzávalókat keverőtálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Diónyi darabokat csípünk a masszából, golyókat formálunk, majd a tenyerünk között kilapítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre, egymástól tisztes távolságra ültetjük a cookie-kat, mert megnőnek. 180 °C-on 15-20 percig sütjük, míg szép aranybarnák lesznek.
A receptek a Nők Lapja Konyhában jelentek meg, fizess elő rá te is!