3 fogásos gyors nyári ebéd

nlc | 2013. Június 15.
A hőségben senki nem szeret hosszan a tűzhely mellett babrálni... 3 szupergyors recept akár kezdőknek is.

Édes pudingleves meggyel

Hozzávalók 4 személyre:

A tojások sárgáját a keményítővel eldolgozzuk, majd a tej felével hígítjuk. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, a magjait kikaparjuk, majd a tojásos tejhez adjuk a magokat és a hüvelyt is. Felfőzzük, amikor besűrűsödött, felhígítjuk a maradék tejjel, kivesszük a vaníliahüvelyt. A cukorral édesítjük, majd belekeverjük a fagyos meggyet, így a leves lehűl, a meggy felolvad.

 

 

Túróscsusza-spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

A spagettit sós vízben fogkeményre főzzük. A bacont vékony csíkokra/kockákra daraboljuk, majd száraz serpenyőben, közepes lángon megpirítjuk. A serpenyőt lehúzzuk a lángról, majd hozzákeverjük a túrót és a tejfölt. Beleforgatjuk a kifőtt spagettit, tálaljuk.

 

 

 

 

 

Mogyoróvajas cookie

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:

A hozzávalókat keverőtálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Diónyi darabokat csípünk a masszából, golyókat formálunk, majd a tenyerünk között kilapítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre, egymástól tisztes távolságra ültetjük a cookie-kat, mert megnőnek. 180 °C-on 15-20 percig sütjük, míg szép aranybarnák lesznek.

A receptek a Nők Lapja Konyhában jelentek meg, fizess elő rá te is! 

Exit mobile version