Késely Ajna: El kellett fogadjam, hogy nem én leszek a világmegváltó úszó

MTI | 2024. Július 27.
Késely Ajna nem jutott döntőbe 400 méter gyorson a párizsi olimpián, azt mondja, nem fog sírva hazamenni.

Hetedikként csapott csak célba a 400 méter gyors előfutamában Késely Ajna, 4:08:90-es ideje pedig nem volt elég, hogy a döntőbe jusson. A 22 éves magyar versenyző, aki 2016-ban Rióban 21., három éve Tokióban 10. volt most összesítésben a 13. lett.

Késely Ajnának még van dolga az olimpián (Fotó: MTI/Derencsényi István)

Ez a harmadik olimpiám, nagyon sok minden kavarog bennem. A pszichológusommal azon dolgoztunk, hogy a tizenkét éves gyerekkori álmomat, ami az olimpiai aranyérem, azt próbáljam meg végre elengedni és csak arra fókuszáljak, amire az én testem és lelkem képes.

El kellett fogadjam, hogy nem én leszek a világmegváltó úszó, Ledecky vagy Titmus, hanem azokat tudom inspirálni, akik szeretnek úszni, és ne azért hagyják abba, mert nem érik el a tízéves kori álmukat, amit akár a szülők vagy edzők eléjük nyomtak. Ezen kellett, hogy dolgozzak, és sikerült, ezért nem fogok sírva hazamenni” – nyilatkozta a vegyes zónában Késely, aki elárulta, hogy az elmúlt időszakban Pádár Nikolettel készült sokat, hogy a váltóval minél sikeresebbek legyenek.
    
Kovács Ottó tanítványa a francia fővárosban még 800 méter gyorson indul egyéniben, illetve a 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként lesz érdekelt.

Exit mobile version