Sztárok

Vizes vb: döntőbe jutott a 4×200 méteres női gyorsváltó

Ma délután izgulhatunk a Késely Ajna, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna, Hosszú Katinka alkotta négyesért.

A női 4×200 méteres gyorsváltó bejutott a döntőbe, egyben olimpiai kvótát szerzett csütörtökön a kvangdzsui vizes világbajnokság úszóversenyeinek ötödik napján.

A délelőtti program zárásaként rendezték meg a nők 4×200 méteres gyorsváltóinak küzdelmeit: a Késely Ajna, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna, Hosszú Katinka összeállítású kvartett 7:55.40-es idővel futamában a negyedik, összesítésben a hetedik helyezett lett.

Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn, Késely Ajna és Jakabos Zsuzsanna (b-j) a női 4×200 méteres gyorsváltó előfutama után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 25-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Így a magyar váltó bejutott a közép-európai idő szerint 14.47 órakor kezdődő döntőbe, és ezzel megszerezte az olimpiai indulási jogot is.

„Ez volt a célunk, egyikünk sem úszik mást délután, így csak erre kell koncentrálnunk”

– nyilatkozta Hosszú Katinka.

A többi számban ilyen eredményt értek el a magyar úszók:

  • A rajtlistán ugyan szerepelt, Verrasztó Evelyn végül mégsem állt rajthoz 100 méter gyorson.
  • Telegdy Ádám 200 méter háton, 1:57.20 perces idejével a hatodik helyen jutott tovább az elődöntőbe. „Szerintem ez egy nagyon jó kis reggeli úszás volt, az elején könnyedén kezdtem, a vége viszont azért már fájt. Délután már mindenképpen egy egyéni csúcs kell ahhoz, hogy döntőbe kerüljek” – nyilatkozta a 23 éves Telegdy, akinek legjobbja 1:56.29.
  • Férfi 200 mellen Horváth Dávid állt rajthoz, a szám 2013-as junior világbajnoki ezüstérmese 2:12.83 perces eredménnyel a 29. helyen fejezte be szereplését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top