Szentesről biciklizett a párizsi olimpiára egy 80 éves extornatanár

F.C. | 2024. Július 28.
Kétezer kilométert tekert, hogy ott lehessen az ötkarikás játékokon.

A tervezett időben, péntek késő délután megérkezett Párizsba, az olimpiára a Szentesről biciklivel induló Cseuz László – számolt be az RTL Híradó. A 80 éves, egykori testnevelő tanár 16 nap alatt csaknem 2 ezer kilométert tekert a francia fővárosig. 1992 óta kibiciklizik minden nyári olimpia helyszínére, így az elmúlt 32 év alatt már kitapasztalta, mire lehet szüksége útközben. Cseuz Lászlónak a mostani a 8. olimpiája, ahová biciklivel jutott el. A tokiói a covid miatt kimaradt, helyette itthon kerekezett 7 ezer km-t.

A mostani párizsi útját 16 naposra tervezte, amit be is tartott. Az RTL Híradónak adott interjúban elárulta, az út inkább mentálisan viselte meg, nagyon sokszor eltévedt, és jobban megérzi a korát, mint gondolta volna. “Nem az a világ van már! 80 éves elmúltam, nagyon sokat edzettem, azt hittem, nekem elég lesz. Hát, nem nagyon lett elég. De az fontos volt, hogy hajszálpontosan odaérjek a megnyitó napjára” – mondta az extornatanár, aki a tervei szerint 3 napot tölt Párizsban, megnézi a vívóversenyeket, aztán indul vissza.

Bár minden megtett nap után sikerült fizikailag regenerálódnia, úgy döntött, haza mégsem biciklivel jön. „Ez nekem túl sok volt” – vallotta be, úgyhogy repülőre ül majd visszafelé.

Cseuz László amúgy nem először tekert el Párizsig, de azt mondja, most valahogy magasabbnak tűntek a dombok, a hegyek, mint néhány évtizeddel korábban.

Kiemelt fotó: illusztráció, Alex Broadway/Getty Images

Exit mobile version