Olimpia 2016: Fél tüdővel nyert aranyérmet az argentin vitorlás

nlc | 2016. Augusztus 17.
Nem mindennapi példakép lehet Santiago Lange argentin vitorlázó, aki tavaly daganat miatt elvesztette fél tüdejét. Egy évvel később aranyérmet nyert Rióban.

Ötvennégy évesen, fél tüdővel nyerte meg a riói olimpia Nacra 17 hajóosztály futamának döntőjét Santiago Lange argentin vitorlázó Cecilia Carranza Sarolival vegyespárosban. A vitorlázónál tavaly diagnosztizálták a rákot, és eltávolították fél tüdejét. Öt nappal a műtét után már biciklizett, egy hónapra rá pedig már vízen volt.

Langét korábbi öt olimpiai szereplése és olimpiai bronzérmei motiválták arra, hogy készen álljon majd Dél-Amerika első olimpiájára. Aranyérme átvétele után úgy vélte, példája segíthet másoknak erőt meríteni, akik hasonló dolgokon mennek keresztül. Lange az olimpiai felkészülés egyik akadályaként tekintett a betegségére, amit sikeresen leküzdöttek.

A vitorlázó bronzérmes lett Athénban, majd négy évvel később Pekingben is, de később a hajóosztály és a csapattársa is megváltozott. Jelenlegi csapattársával a huszonkilenc éves Cecilia Carranza Sarolival 2014 óta hajóznak együtt a Tornado osztályt váltó Naca 17-ben. Saroli már a harmadik olimpiáján szerepel, Pekingben és Londonban is érem nélkül zárta a versenyeit női egyéni Leaser osztályban. Szenvedélyes sportolónak tartja Langét, és örül, hogy csapattársak lehetnek.

Az argentinok összesen egy ponttal nyerték az összetett versenyt. 

Forrás: CNN

További cikkek olimpia 2016 témában az NLCafén:

Olimpia 2016: bébiszitternek állt az olimpiai bajnok
Olimpia 2016: Kemény Dénes: “egy-két fontos játékos nem kapta el a fonalat”
Olimpia 2016: Most került a korona Hosszú Katinka fejére

Exit mobile version