8 hiba, amit soha ne kövess el, ha munkaruhában gondolkozol

Pácsonyi Daniella | 2010. Október 20.
Mert ugyebár az ember nem vehet fel akármit, főleg akkor, ha a cél az, hogy a munkahelyén mindenki komolyan vegye. Nem szeretjük ugyan bevallani, de a kellően tekintélyt parancsoló hatás érdekében még azoknak is érdemes kosztümben gondolkodniuk, akik a rénszarvasos kötött pulcsik megszállottjai.

Az anyósbarát szerelések után most a munkahely- és főnökkompatibilis szetteket és ruhadarabokat vettük górcső alá.

1. Tűsarok
Ne feledd: a céghez dolgozni jársz, nem riszálni. Lehet, hogy neked van a legszebb bokád, de attól még nem kell a többi munkatárs orra alá dörgölni. 8-9 centis saroknál ne válassz magasabbat, még akkor sem, ha biztos lábakon tipegsz 12 centis platformcipőkben is.

2. Dekoltázs
Ha könnyű nőcskének tűnsz, úgy is fognak kezelni, ezért aztán csak annyit mutass meg a bájaidból, amennyi feltétlenül szükséges. Tilos a köldökig érő dekoltázs, nemcsak azért, mert a főnöködet meghökkentheted vele, hanem azért is, mert a ruháddal is képviseled a céget, nem csak a szaktudásoddal.

3. Koszos cipő

Főbenjáró bűn koszos cipővel munkába menni, a sár nem lehet kifogás. Legyen a táskádban törlőkendő vagy cipőpucoló, nem foglal nagy helyet, cserébe viszont fél perc alatt makulátlan lehet a lábbelid.

4. Nejlonszatyor
Válassz akkora táskát, amibe beleférsz, ebédestül, aktástul. A táska mellé applikált csörgő-zörgő zacskóknál kevés kiábrándítóbb látvány van. Ha már mindenképpen szatyorban gondolkozol, akkor vegyél egy igényes, többször használható darabot, de ne a hipermarket borzalmaival szerelkezz fel, és főleg ne húzz kettőt egymásba.

5. Tapadós cuccok
A tapadós cuccok nagyjából olyanok, mintha nem is lenne rajtad ruha. Buliba tökéletesek, de dolgozni ne a partiszettedben járj! Ha szűk a szoknyád vagy a felsőrészed, vegyél rá hosszú kardigánt, amely pont annyit takar, amennyire szükség van.

6. Parfüm
Ugye milyen idegesítő, amikor beszállsz a liftbe, és az orrodba ül valaki másnak az illata? Főleg akkor bosszantó, ha az adott parfüm nem egyezik a te ízléseddel. Ezért a markáns, durva illatokkal vagy bánj mértéktartóan, vagy ha a 12 fújás/fül megoldás híve vagy, akkor inkább válassz visszafogottabb illatot, ne akarj te lenni szagos Maris a másodikról.

7. Mini

A titkárnő és a főnök között lévő vélt vagy valós románc mindig tökéletes folyosói pletyka. Ne adj okot a feltételezésekre, légy decens és visszafogott. A szoknyád soha ne legyen combközépnél rövidebb, ugyanis már az első lehajlásnál fel fog csúszni.

8. Maciminta és társai
Mi is szeretjük a vidám holmikat, Minnie egeret a pólónkon, Hello Kittyt a pulcsinkon, de munkába egyik sem való, főleg akkor nem, ha szigorú hivatalban dolgozol. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy egy banki alkalmazott kellően erélyes tud lenni, ha a felsőjéről egy rajzfilmfigura köszön vissza.

Exit mobile version