Öltözködjünk

Anyósbarát szerelések

Ezen áll vagy bukik minden, egyszerűen nem hibázhatsz. Ha a leendő anyóst nem tudod meggyőzni arról, hogy te vagy a legjobb, akkor jobb, ha felkészülsz a csatára. Segítünk, hogy a szetted makulátlan legyen.

Nagy az öröm, szinte kicsattansz a boldogságtól, életed szerelme ugyanis végre bemutat a drága, egyetlen, szeretett mamájának. „Hát mégis komolyan gondolja!”, „szeret”, „én vagyok az igazi!” – ilyen és ezekhez hasonló mondatok ugranak be első blikkre, aztán néhány órával később jön egy barátnő, aki felvilágosít, mit is jelent az első találkozás a leendő anyóssal.

Elolvastál minden szakirodalmat, megnézted az összes gyerekkori képet, leszedted a vörös körömlakkot, és a füstös szemsmink helyére is diszkrét spirál és tusvonal került. Készen állsz arra, hogy életedben először találkozz a leendő anyósoddal? A szoknya bizony túl rövid, a cipő meg…  hát csinos meg minden, de kicsit mintha útszéli lenne a szett, vagy mégsem? Megmondjuk a tutit arról, hogy mit szabad viselned, és mit nem, ha raportra mész a sárkány barlangjába.

A tiltólista

Neccharisnya

Jó, tudjuk, divat, persze csak a kis szemű, de azért nem árt, ha tisztában vagy vele, hogy nem Anna Wintourhoz mész, hanem a szívszerelmed olykor talán kicsit konzervatív anyukájához. Akinek az első pillanatban nem az fog eszébe jutni, hogy „ejha, de szép vádli”, inkább ez: „Ez a kis nőcske vajon mindenkinek így kipakolja a virgácsait?” Ezt elkerülendő válassz vagy közepes fényű, testszínű nejlonharisnyát vagy 50 denes szürke, barna, kék vagy fekete harisnyát. Arra figyelj, hogy ne legyen harsány az árnyalat, te vagy a főszereplő, és nem a vádlid.

„Ez a kis nőcske vajon mindenkinek így kipakolja a virgácsait?”
„Ez a kis nőcske vajon mindenkinek így kipakolja a virgácsait?”

Dekoltázs és hátvillantás

Nagy boldogság az, ha valakinek szép a melle és ránctalan a dekoltázsa, de nem kell ezt a leendő anyós orra alá dörgölni. Arról nem is beszélve, hogy a hatalmas, mindent megmutató pólókivágás legalább annyira ledér tud lenni, mint az előbb említett neccharisnya. A dekoltázs mellett a kivillanó hát sem kimondottan mamabarát. Figyelj arra, hogy csak annyit mutass, ami még nem bántja a szemet. Vegyél fel kerek kivágású felsőt, és tegyél rá sálat, azzal nem lehet hibázni. Ha biztosra szeretnél menni, akkor választhatsz garbót is, de ekkora visszafogottság felesleges.

Smink, tupír és társai

Nem buliba mész, így aztán ehhez mérten kell eljárnod. Alapozó, pirosító és szolid szemsmink – ennyinek bőven elégnek kell lennie ahhoz, hogy lenyűgözd a drága mamát. A vastag rétegben felkent rúzs és szájfény szép tud lenni, de a konzervatívabb anyukákat elriaszthatja, csakúgy, mint a túlságosan nagy műgonddal belőtt frizura. Ne használj csillámos lakkot, tupírt, és a frissen csavart fürtök sem lesznek nyerők.

Na, ilyen sokat inkább ne
Na ilyen sokat inkább ne!

Pecsétes holmi

Figyelj rá, hogy a ruhádon ne legyen egyetlen folt se, nézz ki úgy, mint akit skatulyából rántottak elő. A kifakult vagy pecsétes ruha azt árulja el rólad, hogy nem vigyázol a cuccaidra, így aztán menynek és anyukának is alkalmatlan leszel. Éppen ezért ne vegyél fel fekete vagy fehér holmit, ugyanis az egyiken nagyon hamar meglátszódik, ha kifakult, a másikon pedig a legapróbb makula is szemet szúr.

Tűsarkak

Tudjuk, hogy a bokád a csodás platformtűsarkúdban a legvékonyabb, de hidd el, ez a pasidon kívül mást nem villanyoz fel. Ne vegyél fel 5 centisnél magasabb sarkú cipőt, főleg ne a premiered napján, még akkor sem, ha egyébként gyakran jársz-kelsz magas sarkúban. Egyrészt a legbiztosabb lábakon álló nő is megbotlik néha, másrészt nem tudhatod, a pasid mamája mennyire magas. Ha sokkal magasabb vagy nála, akkor mindkettőtöknek kellemetlen lehet az első találkozás.

Inkább hagyd otthon most az ilyen cipődet
Inkább hagyd otthon az ilyen cipődet

Apácaszett

A túlságosan konzervatív, már-már álszent ruhák legalább annyira szemet fognak szúrni a mamának, mint egy prostis szerelés. Éppen ezért ne vegyél fel nagymamás kötött pulcsit, állig begombolt inget és skót kockás, iskolás rakott szoknyát se, sőt a rózsafüzér és a többi vallási jelkép is otthon maradhat. Elcsépelt duma, de nem tehetsz mást: add magad, és ne mutass túl sokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top