Bakelitlemezből szemüveg – a hónap dizájnere Tipton Zakariás

nlc | 2011. Május 21.
Az orosz űrkilövésről készült fotók negatívjait ugyan féltve őrizgeti, de a papa fecskés képei simán megjelenhetnek egy szemüveg szárán, ami történetesen akár egy régi Abba-lemezből is készülhetett.
Megfizethető dizájnertáskák – bemutatkozik a Pistol Pete

A újrahasznosítás egészen professzionális módját választotta a magyar–amerikai Zachary Tipton, vagy ha úgy tetszik, Tipton Zakariás. A Tipton Eyeworks fiatal brainmastere bakelitlemezekből és régi filmekből gyárt ezt-azt, leginkább szemüvegeket. Vannak filmtekercsei az orosz űrkilövésekről, az ötvenes évek erotikájáról és Chaplinről is – de ezekből nem készít szemüveget, inkább gyűjti őket. A Boeing amerikai székhelyén diplomái mellé egy sor szaki-mesterséget is kitanult, mostanában Herczeg Zoltán nadrágját hordja.

 

OLVASD TOVÁBB, MERT A CIKK VÉGÉN KUPONT TALÁLSZ!


Különleges élményben lehet része annak, aki május 22-én vasárnap a Millenáris felé veszi az irányt. A B csarnokban fiatal magyar dizájnerek standjai várják a látogatókat táskákkal, brossokkal, cipőkkel, csigagyűrűkkel, diakeret nyaklánccal, nejlonzacskó-állólámpával, patentos tányérral és porcelánbogárral – csak hogy néhány különlegességet emeljünk ki az egyedi dizájntárgyak tengeréből!

Nehéz lesz elszakítani a tekinteteket a rengeteg csodás tárgyról, pedig megéri majd fölfelé és szerteszét kémlelni, hiszen a GoBe Társulat táncosai bárhol, bármikor felbukkanhatnak! Az Ékszerképzet című előadás az Eventuell Galéria ékszertervezőinek (Bodor Bernadett, Gera Noémi, Imrei Boglárka, Máté Eszter, Szilos András és Vékony Fanni) közös projektje, melynek során a GoBe Társulat közreműködésével elevenednek meg, kelnek életre az experimentális ékszerképzetek!
Zólyomi Zsolt parfümőr és vadállati illatai a május 22-ei WAMP-on!

Az egyetlen magyar parfümőr meglepetése Romano Ricci – Nina Ricci dédunokája – új parfümmárkája. A Juliette Has A Gun örök Júliáknak dedikált rockos parfümjei lesznek az animális, erotizáló illatjegyeket felölelő illatbemutató díszvendégei, amelynek keretében Zsolt az újdonságok közötti parfümválasztásban is szívesen segít majd, és egyúttal új parfümismereti kurzusairól is rövid bemutatót tart. Ha pedig kipróbálnád, milyen jó az orrod, egy illatfelismerő nyereményjátékban is részt vehetsz! Időpont: május 22. vasárnap, 15:00–16:30 óra között.

 

Exit mobile version