233 milliót is érhet Diana hercegnő leghíresebb ruhája

nlc | 2011. Május 23.
Árverésre kerül a jövő hónapban Diana hercegnő tizennégy ruhája; a legolcsóbb is többe kerül majd, mint egy panorámás budai lakás.
Olvass tovább!

– Parfüm készül könyvmolyoknak

A gyűjtemény legtöbb darabjának ára 175–550 ezer dollár (32,6–102 millió forint) között mozog a június 23-i torontói árverést szervező kanadai Waddington’s aukciósház szerint.

Az egyik legértékesebb darab egy kék selyem nagyestélyi, amiért 1–1,25 millió dollárt kell kicsengetnie a jövőbeli tulajdonosnak (186–233 millió forint). Diana hercegnő ezt a ruhát viselte akkor, amikor John Travolta színésszel táncolt a Fehér Házban a Ronald Reagan elnök és felesége, Nancy által adott vacsorán.

A ruhákat befektetési célzattal Maureen Dunkel, egy tampai üzletasszony vásárolta meg 700 ezer dollárért (130 millió forint) 1997-ben, néhány héttel azelőtt, hogy Diana autóbalesetben meghalt Párizsban. A baleset után Dunkel jótékonysági alapítványt szervezett, és a ruhák kiállításával pénzt gyűjtött a Diana által kezdeményezett jótékonysági akciókhoz.

A gyűjteményt több amerikai, kanadai és új-zélandi városban kiállították, majd tíz éven át a londoni Kensington-palotában volt látható, ahol Diana élt, miután elvált Károly hercegtől. Az üzletasszony reméli, hogy a gyűjtemény egészben kel el.

A ruhák június 21–23. között megtekinthetők a Waddington’s aukciósháznál, illetve a cég honlapján: www.waddingtons.ca.

Exit mobile version