Öltözködjünk

Diana hercegnő ruhája egy ház áráért kelt el

Közel kétszázezer fontért vásárolta meg egy chilei divatmúzeum Diana hercegnő híres fekete estélyijét, amelyben eljegyzése bejelentése után először mutatkozott együtt hivatalosan Károly walesi herceggel.

A nevezetes fekete ruhát elárverező aukciósház, a Kerry Taylor maximum 17 millió forintra becsülte a kikiáltott darab értékét. Azonban a chilei Fundación Museo de la Moda 192 ezer fontot, azaz 65 milló forintot fizetett a ruháért.

Jorge Yarur, a múzeum alapítója közölte, hogy halála után a tulajdonában lévő összes Diana-ruhát, köztük a méregdrága fekete estélyit is a Kensington-palotára hagyja, ahol a hercegnő a haláláig élt.
A váll nélküli selyemtaft ruhát Elizabeth és David Emanuel tervezte a 19 esztendős Lady Diana Spencernek, számos más ruhával együtt. A kollekciót Emanuelék bocsátották kalapács alá.
Az esküvőre készülve Diana azonban annyira lefogyott, hogy vissza kellett küldenie a ruhát, hogy bevegyék. Ám mivel ez túl nagy változtatást igényelt volna, inkább készítettek számára egy kisebbet. Az eredetiről aztán el is feledkeztek, és csak a közelmúltban bukkantak rá újra.

A feketében megjelenő Diana annak idején akkora meglepetést keltett szépségével és szokatlan eleganciájával, hogy azonnal az újságok címlapjára került – mesélte Elizabeth Emanuel. „Szerintem ettől a pillanattól vált divatikonná: a sajtó alig tudta kivárni, hogy mit visel legközelebb” – fűzte hozzá a divattervező.

 

Diana hercegnő ruhája egy ház áráért kelt el

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top