A tél trendje: a fabric blocking

Megyeri Nikolett | 2012. December 06.
Az idei tél az anyagorgiák szezonja: szövet bőrrel, bőr műszőrmével, műszőrme kötöttel, illetve ezek tetszőleges kombinációi uralják az elkövetkezendő hónapok divatját. Itt a fabric blocking!

A vastag szövetek, a kötött anyagok, valamint a (mű)bőr és a műszőrme a legjellegzetesebb téli ruhaanyagok. Korábban is hordtuk őket egymással kombinálva, ebben a szezonban azonban szinte kötelező egy időben legalább kettő, de inkább háromféle anyagot viselnünk, egyetlen ruhadarabon, de minimum szetten belül, legalábbis akkor, ha a 2012/13-as tél talán legmeghatározóbb divatirányzatát, az úgynevezett fabric blockingot követjük.

Ahogy a tavalyi és részben az idei tavasz–nyár trendjének számító color blocking irányzatban az intenzív, sőt akár egymáshoz „hivatalosan” nem passzoló színblokkokat kombinálhattuk, ahhoz hasonlóan variálhatjuk a fabric blocking jegyében az eltérő vastagságú, fényű és stílusú anyagokat, melyek között a színvilág teremt egységet. A fabric blocking öltözékek legjellemzőbb színei a fekete és a szürke, melyek leggyakrabban önmagukban vagy egymással párosítva szerepelnek. Akiknek ez a két árnyalat túlságosan komor és egyhangú, fehérrel, bézzsel, sötétkékkel vagy pirossal színesíthetik az összeállításokat.

Az aktuális szezon kulcsdarabjai azok a szövet- és műszőrme kabátok, melyeknek az ujja bőrből vagy  műbőrből kiszült. Az irányzat híveinek gardróbjából emellett nem hiányozgatnak azok az egyberuhák, pulóverek, kardigánok, szoknyák és nadrágok sem, melyeket legalább kétféle ruhaanyagból varrtak.

Az eltérő anyagok megjelenhetnek a holmikon mint önálló, hangsúlyos elemek, de betétek, zsebek, díszítések formájában is. Többszörösen is divatos darab például az a matt szövetszoknya, melyet műbőr derékfodor díszít.

 

Persze ha nem akarunk olyan ruhákra költeni, melyek jövő télen valószínűleg már nem lesznek divatosak, akár a meglévő ruhatárunkból is összeállíthatunk fabric blocking stílusú öltözékeket.

Előszedhetjük például a szekrény mélyén várakozó bőrnadrágokat, bőrszoknyákat és kötött felsőrészekkel párosíthatjuk, igen aktuálisan. De belefér most mindenféle összeállítás, melyben eltérő fényű és vastagságú anyagból készült holmikat kombinálunk, a színek összhangjára viszont – ahogy azt fentebb is említettük – fokozottan figyeljünk oda!

 

A fabric blocking a kiegészítőkön is megjelenik: menő például a (mű)bőr peplum öv, vagyis a felcsatolható derékfodor, melynek segítségével egy egyszerű szövetruhát, vagy akár egy pulóver-nadrág összeállítást is szupertrendivé tehetünk.  A műszőrmével díszített bőrtáskák, illetve a részben bőr, részben kötött kesztyűk szintén divatosak. 

 

ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

 

 

Exit mobile version