Magyar tervezőről írt a Vogue

nlc | 2014. Március 14.
A tervező Párizsban már évek óta jelen van a divathéten, de Londonban most mutatkozott be először.

Napsugar von Bittera nemrég a londoni és a párizsi divathéten mutatta be 2014-15-ös őszi/téli kollekcióját. A Freemason’s Hallban megtartott londoni bemutatóról azóta olyan nívós divatoldalak számoltak be, mint  például a világ legjelentősebb divatmagazinja, a Vogue brit kiadása, a Huffington Post pedig a nap képének választotta a bemutató egyik fotóját.

A tervező Párizsban már évek óta jelen van a divathéten, de Londonban most mutatkozott be először. “Hatalmas élmény volt Londonban prezentálni az új kollekciót, az angolok hihetetlenül nagy szeretettel fogadtak minket. Nagyon jók a visszajelzések, pár nappal a prezentáció után már tele volt az ott készült fotókkal az internet, és azóta is folyamatosan kapjuk a megkereséseket” – nyilatkozta Napsugar von Bittera.

A tervező kizárólag természetes, testbarát anyagokat használ, és azt vallja, a ruha az ember második bőreként funkcionál. Kreációinak másik jellegzetessége a lézervágásba öntött szimbolika: “Nálunk minden mintának üzenete van, az inspirációs forrásaink pedig az univerzumtól az Alien-filmeken át a csillagrendszerig mindenre kiterjednek. Mindezek mellett jelen van a kollekcióinkban az erős drámaiság is” – árulta el Napsugár, aki 2009-ben alapította meg a Napsugar von Bittera márkát.

A nagy áttörést a 2010-es év hozta meg számára, amikor a milánói Spiga2-ben, Domenico Dolce és Stefano Gabbana fiatal dizájnerek számára létrehozott üzletében mutathatta be ruháit, ahova összesen 23 tervezőt választottak be a világ minden tájáról. Azóta folyamatosan jelen van a nemzetközi divatéletben, állandó résztvevője a párizsi divathétnek, Hongkongtól, Olaszországon át egészen Bejrútig mindenhol megtalálhatóak a ruhái.

Napsugar von Bittera 2014-es tavaszi-nyári kollekciójával sem távolodik el a fantázia világától, igaz, sci-fi hősök helyet, ezúttal mesefigurák ihlették meg: Hófehérke, Hamupipőke és a gonosz mostoha. A dolgos Hamupipőke ihlette az egyenes szabású zakókat és nadrágokat, Hófehérke a rövid, fehér, A-vonalú ruhákat, míg az erős színeket, a vöröset és feketét, a gonosz mostoha személyisége keltette életre. A végeredmény, melyben ezúttal selyem, gyapjú és jersey anyagok kerültek előtérbe, mégis egy kiegyensúlyozott, hordható kollekció lett, melynek darabjait különleges alkalmakkor és hétköznapokban egyaránt élvezhetjük.

Magyar tervezőről írt a Vogue

A tervező Párizsban már évek óta jelen van a divathéten, de Londonban most mutatkozott be először.

Exit mobile version