Világsztárokat öltöztetnek a magyar divattervezők

Megyeri Nikolett | 2014. Április 17.
Tilda Swinton, Miranda Kerr, sőt Lady Gaga is viselte már magyar divattervező alkotását.

Mivel Magyarország egyelőre nem tartozik a divatnagyhatalmak közé, és a világ legmeghatározóbb divatgurui között sincs még magyar, ezért egy hazai tervező számára hatalmas elismerés, ha egy nemzetközi híresség az ő kreációjában mutatkozik. A magyar dizájnerek e tekintetben elsősorban a saját tehetségükben, a hírességek kellőképpen széles látókörű stylistjaiban, esetleg divatmenedzserek segítségében, illetve a szerencsében bízhatnak.

Abodi Dóra

Abodi Dóra azok közé a tervezők közé tartozik, akik elmondhatják magukról, hogy világhírességek sora viselte a kreációikat. Lady Gaga tavaly ősszel, egy fotózáson vette fel a magyar dizájner egyik fülbevalóját, melyet maga a popsztár stylistja kért el a tervezőtől.

Lady Gaga fülében egy Abodi Dóra-fülbevaló

Jena Malone, az Éhezők viadala – Futótűz sztárja a film torontói premierjére választott egy ruhát Dóra 2013–14-es őszi–téli kollekciójából. Lindsay Lohan pedig egy Instagramon közzétett fotón pózolt egy Abodi Dóra-felsőrészben és a hozzá illő fejdíszben.

Jena Malone és Lindsay Lohan Abodi Dóra-ruhákban

Bella Thorne, a Disney-csatorna Indul a risza! című sorozatának főszereplője egy fotózáson két kreációt, egy mintás nadrágot és egy metálfényű ruhát is viselt a Dóra által tervezettek közül.

Bella Thorne Abodi Dóra kreációiban

Nanushka

Nanushka, azaz Sándor Szandra, Salam fantázianévre keresztelt kardigánja Drew Barrymore-on látható az amerikai Women’s Health magazin 2013. decemberi számának címlapján. Szintén Szandra tervezte azt a felsőrészt és fényes sortot, amit Miranda Kerr viselt a Vogue koreai kiadásának egyik fotózásán.

Drew Barrymore és Miranda Kerr Nanushkában

Szegedi Kata

 

Szegedi Katától többek között már Nicki Minaj stylistja is rendelt ruhát,de vásárolt tőle a Moloko énekesnője, Róisín Murphy is, akivel a tervező személyesen is találkozott.

Szegedi Kata és Róisín Murphy

Forrás: Szegedi Kata Facebook-oldala

Je Suis Belle

A Je Suis Belle tervezői ajándékba küldték el Tilda Swintonnak a róla elnevezett Tilda ruhát, mely elnyerte a színésznő tetszését és a thaiföldi Film On The Rocks fesztiválon fel is vette azt. Chloë Sevigny amerikai színésznő pedig a Modern Matter nevű lap fotózásán jelent meg egy Je Suis Belle-felsőben.

Tilda Swinton és Chloë Sevigny Je Suis Belle-ben

Forrás: jesuisbelle.hu

USE unused

Erinn Westbrook, a Glee című sorozat sztárja egy USE unused crop topot vett fel a 106 & Park című tévéshow felvételére.

Erinn Westbrook USE unused-felsőben

A márka egyik mellényét és szoknyáját pedig Keshia Chanté kanadai énekesnő viselte, szintén egy tévéműsorban, ahol együtt szerepelt többek között Arnold Schwarzeneggerrel.

Keshia Chanté a USE unused egyik kreációjában lépett fel

Manier

Annál, hogy egy világsztár felveszi egy magyar tervező alkotását, már csak az a nagyobb dolog, ha személyesen látogat el az adott kreátor szalonjába. Németh Anikónak része volt ebben a megtiszteltetésben: Natalie Cole ugyanis 2010-ben, amikor budapesti koncertje miatt a fővárosban tartózkodott, személyesen tért be az Opera szomszédságában lévő Manier divatszalonba, ahol több ruhát is megvásárolt. A kreációk minden bizonnyal kedvére valók voltak, ugyanis tavaly novemberben, amikor ismét Budapesten lépett fel, újra felkereste Németh Anikó szalonját.

Natalie Cole 2010-ben Németh Anikóval és 2013-as látogatásakor

Forrás: a Manier Facebookoldala

 

Exit mobile version