Kipróbáltam az ingyen stylistot

Megyeri Nikolett | 2014. Július 10.
Személyi stylist a zsebedben – ezzel a szlogennel hirdetik a Blynk nevű új, ingyenes mobilalkalmazást. Kíváncsi lettem rá, vajon ezzel vége a Lakatos Márkok korszakának?

A Blynk ugyanazon az elven működik, mint a Tinder nevű partnerkereső alkalmazás, csak itt nem potenciális partnerjelöltek, hanem öltözékek között válogathatok. Ami tetszik, azt jobbra, ami nem, azt balra kell húznom a képernyőről. Minden huszadik kép után összeállít az app egy személyre szabott szettet, ami a választásaim alapján elvileg megfelel az ízlésemnek.

Nos, mutatom, hogy mire jutottam vele:

Telepítés után az applikációba Facebook-fiókkal vagy e-mail cím megadásával lehet belépni.

Nem sokat vacakol, már nyitja is. Az első alkalommal kérhetek “körbevezetést”, de nekieshetek azonnal a válogatásnak is.

Az első szett máris tetszik, jobbra megy.

Határeset, de még éppen jobbra.

Farmer farmerral és tetejébe állatminta? Ez egy nagy NEM!

Szobafestéshez vagy rágcsálóirtáshoz legfeljebb, egyébként nem.

Audrey Hepburn-stílus, tetszik.

Unalmas és hervasztó, nem-nem.

Az X és a csillag jel arra való, hogy jelezni tudjuk, ha egy szettből egy bizonyos elem tetszik vagy épp nem tetszik. A X-et arra a holmira kell tenni, ami nem jön be, mint itt a zebramintás pulcsi. A csillagot pedig az kapja, ami szimpatikus, ez esetben az élénkpiros nadrág.

Csinos, igen.

Érezhető a szándék, de nem.

Ebből az összeállításból csak a piros táska kap igent.

Egyben van, igen.

A grunge stílusból már tél végére éppen elegem lett, úgyhogy ez nem.

A mellény igen, a többi nem.

Neeeeeeem!

Bájos, tetszik, igen.

A nagyvárosi boszorkány is igen.

A csíkos ing igen, a táska nem.

A ruha nagyon igen, a cipő nagyon nem.

A bőrdzseki kapott egy igent, a szandál pedig egy nemet.

Nem rossz, de az én ízlésemnek túl sok a fehér: nem.

Máris átfutottam húsz képen, ekkor megjelenik a piros ikon, ami azt jelzi, hogy az alkalmazás elkészítette számomra az első szettet.

Kattintok a szettre, és ezt látom. Ezt bizony. Nos, a cipő máris kidobva balra, nem vagyok én Katie Holmes. A fehér ing alapdarab, viszont nekem nem tartozik a kedvenceim közé. A bőr hatású leggingset látva csak remélni merem, hogy azt nem nadrág helyett ajánlja, mert az a fehér ing nem elég hosszú hozzá. Ebből a felhozatalból a jobb felső sarokban lévő összeállítás a leginkább kedvemre való, azt felvenném simán, jobbra megy.

Amikor megnyitom nagyobb méretben, az app kapásból egy webáruházba irányít, ahol meg is vehetném a dzsekit, potom 239 jó amerikai dollárért, azaz nagyjából 53 ezer forintért. Köszi, ingyen stylist!

Adtam további hatvanképnyi esélyt

Inkább visszalépek az alkalmazásba és folytatom a szettek válogatását. Az újabb kiválogatott képektől a cikk terjedelmére való tekintettel megkíméllek titeket. A lényeg az, hogy minél több öltözéket nézek át, az app annál többet tud meg az ízlésemről, és annál inkább annak megfelelő szetteket ajánl fel. Lássuk!

Katalin hercegné szupermarketbe megy – ez volt az első gondolat, ami eszembe jutott a negyvenedik kép után kapott szettről.

Hatvan fotót túrtam át, és ez az applikáció még mindig bokacsizmát akar adni rám. Fehér nadrággal és egy igazán rettenetes szürke inggel.

Nyolcvan kép után továbbra sem jött rá, hogy személy szerint ki nem állhatom a fehéret. A szandál és a bokacsizma szerelmét pedig mindig is bizarrnak tartottam. A blézer viszont legalább jó.

Lehetne jobb

Mindent egybevetve a fejlesztőknek jócskán lesz még dolguk, amíg a telefonunk tényleg képes lesz használható divattippeket adni. Sorolom:

A Blynk ugyanakkor jelenlegi formájában is abszolút alkalmas arra, hogy elszórakozz vele, ha épp nincs más. Esetleg akkor is, ha van. Én például ma két megállót túlmentem miatta a metróval. És hátha egyszer megtanulja, hogy nem szeretem a fehéret.

Exit mobile version