Öltözködjünk

Öltözködj grunge stílusban!

Szereted a kockás ingeket, a nagy, kényelmes pulcsikat, és szívesen hordasz hidegben is virágos ruhát, akár bakanccsal is? Idén ősszel eljött a te időd!

Az aktuális őszi-téli szezon egyik fontos trendje a nyolcvanas évek végét, kilencvenes évek elejét idéző grunge stílus. Az azonos nevű zenei irányzathoz kapcsolódó, eklektikus öltözködési stílus ma már önálló divatirányzatként (is) működik. Tény, hogy nem áll jól mindenkinek, és nem lehet bárhová felvenni. Viszont aki akarja és tudja is viselni, az miért ne tehetné?!

A grunge könnyűzenei stílus gyökereit és kezdeteit az amerikai underground mozgalomban kereshetjük. A Seattle Soundként is emlegetett alternatív rock-irányzat ötvözi és továbbgondolja a rock, punk, hard rock és indie rock alapokat. Megjelenése a nyolcvanas évekre tehető, Washington állam, azon belül is Seattle környezetére. Híressé a kilencvenes évek elején vált két meghatározó album, a Nirvana Nevermind és a Pearl Jam Ten lemeze hatására. Sokan ennek tulajdonítják a ’80-as évek rockzenéjének lezárását, és a legutolsó rockforradalomként jellemzik. (Forrás: Wikipédia)

 

Pulóver, nadrág, cipő: Pull&Bear, dzseki: Mango, táska: Bershka, sál: Esprit, fülbevaló: Bijou Brigitte
Pulcsi, nadrág, cipő: Pull&Bear, dzseki: Mango, hátizsák: Bershka, sál: Esprit, fülbevaló: Bijou Brigitte

 

Egy hatalmas, vastag, kötött pulóver, valami, ami kockás, jelen esetben a nadrág, illetve valami, ami (mű)bőr, például a kabát – ezekből az alapdarabokból máris összeáll egy grunge stílusú szett, amit a megfelelő kiegészítőkkel turbózhatsz tovább. Cipőből jöhet egy amúgy is trendi, maszkulin stílusú félcipő vagy egy bakancs, táskából pedig a lehető legautentikusabb választás a hátizsák. A szegecseknek idén, ha nem is minden mennyiségben, de azért látható módon helyük van a szettekben, akár rátétek, akár ékszerek formájában. Egy kötött sállal, “betörősapkával” pedig még stílusosabbá és persze melegebbé teheted az öltözéket.

Póló: Pull&Bear, ing, farmer: H&M, hátizsák: KlassDSign, fülbevaló: Bijou Brigitte, cipő: Converse
Póló: Pull&Bear, ing, farmer: H&M, hátizsák: KlassDSign, fülbevaló: Bijou Brigitte, cipő: Converse

 

A kockás ing-farmer összeállítás, bár sosem tűnt el teljesen, de vagy húsz év óta nem volt annyira menő, mint mostanában. Ha még egyértelműbbé akarod tenni a grunge hatást, az ing alá vegyél fel egy mintás pólót, magát az inget pedig hagyd kigombolva. A rockzenekaros pólók kétségkívül passzolnak egy ilyen szettbe, és mostanában a fast fashion boltokban is bőséges választékban kaphatók, viszont nem kicsit kínos, ha olyan zenekar pólóját hordod, aminek a számait egyáltalán nem ismered. Ebben az esetben válassz inkább valamilyen más mintájú darabot, mint például a képen látható modell, melyet az E.T. című film plakátja díszít. A grunge stílussal a farmertáskák, különösképp a hátizsákok is visszatértek a divat fősodrába, a dorkóknak pedig idejük sem volt kimenni.

 

Ruha, kardigán: Zara, táska: Bershka, bakancs: H&M, fülbevaló: Bijou Brigitte
Ruha, kardigán: Zara, táska: Bershka, bakancs: H&M, fülbevaló: Bijou Brigitte

 

Ha szívesebben hordasz ruhát vagy szoknyát, mint nadrágot, akkor is öltözködhetsz a grunge irányzatnak megfelelően. A szett alapja ilyenkor egy lehetőleg virágmintás ruha – gyakorlatilag egy nyári ruha, aminek azért jó, ha aláöltözöl -, melyre egy bő maxikardigánt veszel rá. Alulra jöhet egy vastag harisnya, és hogy a stílust egyértelművé tedd, egy bakancs vagy egy magasabb sarkú, de mindenképp fűzős csizma. Ehhez az öltözékhez egy régi iskolatáskákra hajazó táskát választottunk, mely szintén kimondottan divatos most, és a grunge stílusba is beilleszthető.

Válassz őszre mokaszint! Mutatjuk a legjobbakat.

Megnézem
Összes kép (1)

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top