5 szokatlan farmer 2014-ből

nlc | 2014. December 25.
A farmer örök divat, ám évről évre születnek a témában ötletes, sőt olykor egészen bizarr innovációk. Idén sem volt ez másként.

Intelligens

Egy amerikai márka farmere attól intelligens, hogy speciális anyagból készül, amely megakadályozza a baktériumok szaporodását és a kellemetlen szagok kialakulását. Vagyis a holmit elméletileg egyáltalán nem is kell mosni, legalábbis ameddig szemmel láthatólag piszkos, foltos nem lesz, addig nem szükséges. Ami azért, lássuk be, nem túl gusztusos.

Illatos

Egy portugál divatcég illatos farmert dobott piacra. A nadrág különböző színekben kapható, és az árnyalattal harmonizáló áfonya-, narancs-, citrom-, eper- vagy almaillatot áraszt az anyagában található mikrokapszuláknak köszönhetően. Az illat ráadásul akkor sem tűnik el a holmiból, ha kimosod, legalábbis a 20. mosásig biztosan nem, ugyanis a mikrokapszulák a vizet is bírják.

Állatos

Egy japán farmermárka összefogott a Hitachi városában működő Kamine állatkerttel: a farmeranyagot, melyből a termékek készülnek, a gondozók a vadállatok játékaira, például gumiabroncsokra, labdákra erősítik, majd bedobják azokat a ketrecbe. Miközben az állatok önfeledten játszanak, tudtukon kívül értékes munkát végeznek, hiszen alaposan megszaggatják a farmert. A ruhaanyag ezután a varrodába kerül, ahol nadrágokat varrnak belőle, mégpedig teljesen egyedi darabokat, hiszen nincs két egyforma szakadás.

Folttaszító

Már kapható olyan farmer is, melyből nemcsak hogy kijönnek a foltok, de egyenesen taszítja is magától őket. A Play Dirty Stay Spotless névre hallgató farmer (magyar fordításban nagyjából “Játssz piszkosan és maradj folttalan”) olyan kezelésen esett át, amitől körülbelül 20 mosás ideje alatt taszítja a vörösbort és a kávét is, vagyis a fehér nadrágok legnagyobb ellenségeit. Ugyanígy viselkedik ráadásul akkor is, ha olajjal találkozik, ami persze valamivel ritkább, viszont az eredménye annál drámaibb és visszavonhatatlanabb tud lenni.  A kezelést egyébként a Joe Jeans találta ki, eredménye pedig nem csupán a foltmentesség, hanem a szárazság is: a folyadékot szó szerint lepergeti magáról a nadrág, igaz, a pigmenteket tartalmazó nyomokat, mint amilyen a szájfény vagy a rúzs, sajnos nem sikerül a kezeléssel sem láthatatlanná tenni.

“Előhordott”

“Előhordott” farmernadrágokat árul egy walesi farmermárka. A cég ötven embernek fizetett azért, hogy fél éven át hordják egy-egy nadrágját. Az előhordás előnye a gyártó szerint egyrészt az, hogy a nadrág autentikus módon válik koptatottá, másrészt pedig betörik, vagyis puha és kényelmes lesz.

Exit mobile version