Ne adj néhány napos újszülöttre zakót! – ilyen legyen a babád alapruhatára

Turbék Ildikó | 2015. Augusztus 08.
Ha az első babádat várod, ne hagyd ki ezt az összeállítást, sokat spórolhatsz vele.

Nehéz ellenállni az édes babaruháknak, melyek a gyerekosztályokon sorakoznak, de a csecsemők esetében a divatozás helyett érdemes a praktikus szempontokat figyelembe venni. Ehhez adunk néhány tanácsot.

Az első alapdarabok

Body: Évszaktól függetlenül jó, ha több kombidresszt vásárolunk, ujjatlan, rövid ujjas és hosszú ujjas egyaránt jól jöhet. Egyszínű vagy mintás, teljesen mindegy. Olyat érdemes választani, amit könnyű ráadni a babára, ugyanis a napi többszöri tisztába tételnél megkönnyítheti a dolgunkat. Spórolás végett több darabos bodycsomagot keressünk.

Mamas&Papas

Előke: Más néven partedli vagy szakállka. Nem minden pici szereti, de praktikus, mert így jobban tudunk vigyázni a szép ruhákra. Vicces, jópofa darabok kaphatók, amelyekre ha ránézünk, az is minden bizonnyal vidámabbá teszi az etetést.

H&M

Rugdalózó: Hőmérséklettől függően adjunk a babára vékonyabb vagy vastagabb rugdalózót. Az egybe részes lábfejesnek is megvan a maga előnye, és a külön részes, lábfej nélkülinek is, így próbaképp vegyünk mindegyikből egyet-egyet, és majd meglátjuk, melyik fazon válik be jobban. A fehér és alapszínek mellett dobjuk fel a baba ruhatárát néhány mókás feliratossal vagy mintással is.

Pulcsi: Az első sétákhoz érdemes a kicsire kardigánt adni, a lényeg, hogy puha anyagból készüljön, ami a babakocsikázás közben is komfortérzetet nyújt neki.

Mamas&Papas, Gap

Sapka: Mivel nagyon érzékenyek még a kis újszülöttek, akkor is szükséges nekik a sapka, amikor úgy gondoljuk, mi biztosan nem vennénk fel. Kezdetben nemtől függetlenül adjunk rá egy kis vékony fehéret, később bármilyen színűben aranyos lehet.

Zokni, kocsicipő: Sok kisbaba lerúgja a lábáról, és nem viseli el magán , de amilyen cuki kis babacipők kaphatóak, a trend kedvéért mi is szerezzünk be neki legalább egyet. Ha hordani nem is fogja, de kedves emléknek eltenni jó lesz.

Mango Baby, H&M

Pizsama vagy pólya Félreértés ne essék, a pólya igenis menő. Az újszülött számára kényelmes, és zavartalan alváshoz elengedhetetlen szerintem. Csökkenti az éjszakai ébredések számát, és ma már nagyon divatos, szép kis pólyák kaphatók. Ha azt tapasztaljuk, hogy a csecsemő nem szereti a pólyát vagy a hálózsákot, adjunk rá babapizsamát. Az alapdarabok mellett már egészen pici méretben nagyon helyes mesefigurásakat fogunk találni.

Exit mobile version