Kipróbáltuk: ezt teszik a fürdőruhák egy átlagos nő testével

nlc | 2017. Június 17.
Számtalan tanácsot olvashatunk a magazinokban arról, hogy milyen alkatra milyen fürdőruhát érdemes venni. Kipróbáltunk néhány ötletet egy átlagos, hús-vér nőn, és kendőzetlen képeken mutatjuk meg a valóságot.

A legapróbb

Kezdjük a legelőnyösebb képpel, kezeljük ezt egyfajta kiindulási pontként. Tapasztalataink szerint nem jellemző, hogy a stílustanácsadók azt ajánlanák, vegyünk minél kevesebbet takaró fürdőruhát.

Fotósorozatunkból mégis az derül ki, hogy egy nem különösebben modellalkatú, de 36-os méretű, átlagosnak mondható nőn pont ez a változat volt a legmutatósabb. A hatást nyilván pozitív irányba befolyásolja, hogy szélesebb csípőn egyszínű, sötét alj látható, míg a kisebb mellkast optikailag némileg arányosabbá teszi a keresztbe csíkos felsőrész.

Mintákkal osztva

Jellemző tanács, hogy a szélesebb csípőt osztott geometriai mintával tegyük kisebbé, a keskenyebb mellkast pedig virágmintával, fodrokkal, valami harsányabb megoldással dobjuk fel, úgyhogy ezt is kipróbáltuk.

Nem rossz, nem rossz, de szerintünk még mindig az első változat vezet. Szerintetek ez jobb?

Csíkos alul-felül

A keresztben csíkos holmikkal kapcsolatban általában óvatosságra intenek minket és valóban, nagyon fontos a csíkok szélessége, színe, ritmusa.

Jelen esetben egy aránylag széles kék-fehér csíkokból álló kétrészes fürdőruhát néztünk meg, és bizony egyértelműen látszik, hogy míg felül szépen kiegyensúlyoz, addig alul nem feltétlenül a legjobb hatást kelti. De azért nem dobnánk ki, ha lenne ilyenünk.

Tiszta fekete

Mivel modellünknek nem túl vékony a dereka, kíváncsian vártuk, a sokszor ajánlott szabású fekete egyrészes fürdőruha vajon milyen hatást kelt rajta. Nos, nem voltunk elájulva.

Nyilván az adott dressz szabása és mérete sem volt a legtökéletesebb, de egyértelmű, hogy nem igazán tölti be funkcióját.

Mintás karcsúsító

A szintén egy-két mérettel nagyobb, ám jobban szabott és a mellrészen szivaccsal megerősített mintás fürdőruha azonban kellemes meglepetést szerzett.

Sikerült optikailag vékonyabb derekat produkálni, más kérdés, hogy ezért a hatásért érdemes-e lemondani a has barnulásáról és a kényelemről?

Alul fekete úszáshoz

Akik komolyan veszik a vízi sportokat, azok valószínűleg ragaszkodnak az úszódresszekhez, ezért ebből a műfajból is kipróbáltunk két verziót.

A széles csípő – kisebb mell alkatra általában azt szokták javasolni, vegyünk alul sötét, felül mintás fürdőruhát, úgyhogy megörültünk ennek a dressznek. Azonban, bár kifejezetten jó szabása van, a konkrét modellen szerintünk nem túl előnyös sajnos.

Sellőbőrben

Ezért a csillogó kék úszódresszért igazán odavoltunk, nagy reményeket tápláltunk vele kapcsolatban.

A szabása is remek és ez az anyag végtelenül dögös. Nem is lehettünk volna csalódottabbak a képeket látva. Attól tartunk, hogy ez megoldás tényleg csak nagyon vékony, áramvonalas nőkön áll jól, mi maradunk a bikiniknél.

Exit mobile version