Kitálalt a Vogue kirúgott szerkesztője

nlc | 2017. Július 05.
Lehet, hogy az Ördög Pradát viselben több a valóság, mint a fikció?

 A Vogue szerkesztőségéről sok pletyka kering – főleg az Ördög Pradát visel című film óta. A mozit (és az azt megelőző könyvet) állítólag a rettegett főszerkesztő, Anna Wintour inspirálta, ám úgy tűnik, nem csak az amerikai Vogue-nál idegtépő a munka.

 Lucinda Chambers, akárcsak a magazin, igazi legenda: a hölgy 36 éve oszlopos tagja a brit Vogue csapatának, 25 éve pedig ő a magazin vezető divatszerkesztője. Májusban azonban hirtelen távozott a Vogue-tól – most pedig azt is elárulta, hogy miért. 

 Chambers szerint, pillanatok alatt történt a dolog: ahogy mondta, “3 perc alatt” döntött az új vezetőség az elbocsátásáról. De a szerkesztő nem állt meg ennyinél, őszintén kitálalt, mit gondol a magazinról: bevallotta, hogy évek óta nem olvassa az újságot, ami szerinte elveszítette egykori tekintélyét, és semmi hasznát nem látja már. 

 Az egykori szerkesztő azt is hozzátette, hogy az emberek nagy többségének a Vogue irreleváns, és a benne szereplő cuccok “nevetségesen drágák”. Szóba került a divatipar mentális egészségre gyakorolt káros hatása is, amit Lucinda sem cáfolt meg: “a divatban nem lehet hibázni. Főleg a social media korában, amikor mindenki varázslatos, sikeres életet él. Senki nem engedheti meg magának, hogy hibázzon, ez pedig szorongást és terrort szül”.

Mashable

Exit mobile version