Fürdőruhás plus size fotói miatt rúgták ki a tanárnőt

nlc | 2018. Június 18.
Állítólag rombolja az iskola imidzsét.

Viktoria Popova orosz tanárnőt és plus size modellt az utóbbi foglalkozása miatt rúgták ki az előbbiből. Miközben az önbizalmát próbálta néhány fürdőruhás fotóval felturbózni, a vezetőség szerint „lerombolta az iskola hírnevét”.

Az omszki 7. számú iskola tanárnőjét akkor bocsátották el, amikor az egyik dühös szülő felhívta az igazgatóság figyelmét az 50-es évek pin-up stílusában készült képre. Ha jól megnézzük, a fotó nem különösebben kihívó, és egyáltalán nem közönséges, talán egy picivel több dekoltázst mutat, mint amennyi az iskolában megengedett lenne.

Omszk város önkormányzata szerint Popova fotói „visszafordíthatatlan kárt okoztak a tanári szakma hírnevében”, és szerintük a nő figyelmen kívül hagyta az iskola etikai kódexét.

A fotót egyébként Popova nem online terjesztésre szánta. Mindössze annyi történt, hogy jelentkezett egy plus-size ügynökséghez, ahol ezek lettek volna a gyakorlófotói.

A történet ezúttal happy enddel végződik: a BBC is megírta az esetet, az interneten több mint négyezer ember állt ki Popova mellett, tanárok osztják meg fürdőruhás képeiket #TeachersArePeopleToo (#ATanárIsEmber) hashtaggel, így az omszki önkormányzat visszavonta a döntését: Popova folytathatja a tanítást.

(via Yahoo)

Kiemelt képünk: Viktoria Popova/Instagram

Exit mobile version