Így válassz menyasszonyi ruhát, ha alacsony vagy!

Pető Amy | 2018. Július 15.
Tudtad, hogy az alacsony testalkat is tűnhet magasnak és légiesnek? Csupán néhány szempontot kell szem előtt tartanod.

A plus-size testalkathoz hasonlóan alacsony lányok esetében is a legfontosabb szempont, ha menyasszonyi ruhát választanak, hogy nyújtsák a sziluettet: rafinált szabásvonalakkal és átgondolt díszítésekkel.

Bátran választhatsz nagy szoknyás ruhát!

Körmendy-Szomoru Kata menyasszonystylist szerint, ha alacsony, ámde arányos alkat vagy, nagy szoknyás fazonú ruhát is választhatsz anélkül, hogy összenyomná az alkatodat: „A nagy, királylányos szoknyánál arra figyelj, hogy a bősége mérsékeltebb legyen, ne keltse azt a hatást, hogy szélesebb, mint amilyen hosszú, mert még alacsonyabbnak fogsz tűnni. Nagy divat most a vízfodros szoknya, ez sem egyértelműen tiltólistás, de inkább olyan fazonok közül válogass, ahol a fodrok függőleges irányhoz közelítenek, ne vízszintesen fussanak.”

Kerüld a hatalmas uszályt és a sellő fazont!

Szakértőnk tanácsa, kerüld a hatalmas uszályt, a sok anyag ugyanis nem előnyös, ha alacsony vagy, mert elveszhetsz a részletekben: és fontos, hogy téged vegyenek észre, ne csak a ruhát. A sellő fazonnal is jobb óvatosan bánnod, mert vízszintesen megtöri az alakot, te pedig ugye sokkal magasabbnak akarsz tűnni.

menyasszonyi ruha

(essensedesigns.com)

menyasszonyi ruha

(essensedesigns.com)

menyasszonyi ruha

(essensedesigns.com)

menyasszonyi ruha

(essensedesigns.com)

menyasszonyi ruha

(essensedesigns.com)

Az A vonalú ruha igazi befutó lehet

Az A vonalú ruha, minden testalkaton jól mutat, de alacsony lányoknál a lehető legjobb választás. Kata szerint, főként körte típusú lányoknak az A sziluettű ruha nyújtó, karcsúsító hatása garantált, főként ha egybe szabott a felső és szoknya rész is: „Ha keskeny vállak is párosulnak ehhez a sziluetthez, akkor egy csónak nyakú megoldás csodákra képes. Ha pedig kedveled a dekoltázsod, nyugodtan hangsúlyozd, akár egy szív vonalú, pánt nélküli ruhával, akár egy V nyakkivágással, ami szintén nyújtó hatású.”

Magas derékvonal, hosszú lábak

Pici lányoknál gyakrabban előfordul, hogy a felsőtest arányaiban hosszabb, mint a lábak. Kata mindenkit szeretne megnyugtatni, mert ez jól ellensúlyozható egy megemelt derékvonalú ruhával, így máris centiméterekkel hosszabbnak tűnnek majd a lábaid. Alacsony menyasszonyoknál is érvényes az örök érvényű szabály, hangsúlyozd, ami előnyös, amit kedvelsz magadon, és leplezd, amit kevésbé szeretsz.

A magasra fésült konty is nyújtja az alakot

A frizurával is sokat lehet csalni. Kata elárulta, amennyiben az arcformád is megengedi, kérhetsz a fodrászodtól olyan frizurát, amely felfelé építkezik. De vigyázz, mert ebben az esetben érdemes a fátylat a konty alá rendezni, mert ha nagyon a fejtetőre kerül, szintén összenyomó hatása lehet. Egy törékeny alkatú menyasszony elveszhet egy hatalmas, fejtetőre rendezett fátyol alatt.

Kicsi lánynak kicsi csokor

A csokor, a menyasszonyi ruha legfontosabb kiegészítője, egyáltalán nem mindegy, milyen. Kicsi lányok kezében jobban mutat a kisméretű csokor. Szakértőnk szerint a nagy, terebélyes csokrok nemcsak kényelmetlenek és nehezek, hanem még előnytelenek is.

A tűsarok biztosan a barátod?

Sokan gondolják úgy, ha alacsonyak, elegendő egy tűsarkú cipő, és máris 12 centiméterrel a föld felett járhatnak. Az esküvőre készülve jobb ezt kicsit átgondolni. Ha egyébként sem vagy magas sarkúhoz szokva, valószínűleg nem tudsz magabiztosan mozogni egy ilyen cipőben. Kata tapasztalata, hogy a maximum 7 centiméteres sarokmagasság az, ami valóban kényelmes, egy ilyen topánban egész nap jól fogod magad érezni, még a táncparketten is.

Exit mobile version