Hat okos tipp

nlc | 2001. Október 30.
Bár a gyertyák önmagukban is nagyon hangulatosak, és a tûzoltókkal csak a legritkább esetben afterozunk, mégis néhány trükköt nem árt szem elõtt tartani a gyertyák használata során.

• A gyertyák és asztaldíszek legyenek körülbelül 5 centiméterrel vendégeink szemmagassága alatt. Egy lobogó gyertyaláng tekintetünk és a velünk szemben ülő között egyáltalán nem romantikus, inkább zavaró.



• A gyertyákat közvetlenül a vendégek hellyel kínálása előtt gyújtsuk meg, és hagyjuk égni, míg mindenki fel nem kelt az asztaltól.

• A fehér vagy elefáncsont színű, vékony viaszgyertya bármilyen asztalra megfelelő, az étkezőasztalnál természetesen illatmentesnek kell lennie.

• A nappali, napfényes órákban túlzás gyertyát égetni, csak szürkületkor gyújtsuk meg, illetve olyan borult napokon, mikor egyébként az asztal homályba burkolózna.

• A gyertyaláng eloltásához használjunk hosszúnyelű gyertyakoppantót. Ha kénytelenek vagyunk elfújni, tartsuk nyitott tenyerünket a láng mögé, hogy megakadályozzuk a forró viasz asztalkendőre való fröccsenését.

• Célszerű az új gyertyák végét elégetni vagy eltávolítani a fölösleges kanócot, mielőtt az asztalra helyezzük.

Exit mobile version