Itt a vasaló, amely sosem égeti ki a ruhát

nlc | 2011. Augusztus 31.
Veled is előfordult már, hogy nem volt türelmed megvárni, hogy a vasaló a legforróbb fokozatról visszahűljön, és persze a kedvenc selyemblúzod bánta? Erre a problémára kínálnak most megoldást.
Forrás: dailymail.co.uk
Forrás: dailymail.co.uk

Ezentúl nem kell minden egyes ruhadarab vasalása előtt a címkét nézegetnünk, hogy megtudjuk, mennyire bírja a vasalást. Legalábbis ezt állítja most egy gyártó, amelyik garantálja, hogy a gépe anélkül tünteti el az összes gyűrődést, hogy az anyagot károsítaná.

Annak ellenére, hogy az új szerkentyű egy fix hőmérsékleten működik, nem perzsel meg semmilyen anyagot, még a selymet sem, a talp ugyanis nem melegszik 100 fok fölé, míg a legtöbb, hagyományos vasaló általában 250 fokon hatásos. De akkor mi a trükk? Természetesen az extra gőz, ami sokkal hatásosabb a gyűrődések ellen, mint a hő. Az új vasaló sokkal nagyobb mennyiségű gőzt bocsát ki: 120 grammnyit percenként, legalább kétszer annyit, mint amennyire a legtöbb vasaló képes.

Maga a vasaló egy másfél literes tartályon ül, amely úgy kétórányi vasalásra elegendő vízzel tölthető meg. A víz egy csövön keresztül jut be a vasalóba, ahol gőzzé alakul át, és mivel az egész rendszer zárt, a csöpögés is kizárt.

Az újfajta vasaló 230–280 fontba (vagyis 70–85 ezer forintba) kerül majd a háziasszonyoknak, a modelltől függően. A gyártó persze azzal érvel, hogy mindenképpen megéri az árát a csodagép, hiszen pénzt és időt takaríthatunk meg: mivel minden vasalható vele, megspóroljuk a vegytisztítót, és még csak válogatni sem a ruhákat vasalás előtt.

 

Exit mobile version