Egy távol-keleti tervező, Soon Mo Lee keresztezett két egymáshoz igencsak közelálló konyhai eszközt: a serpenyőt és a tűzhelyet. Ennek eredményeképp született meg az okosserpenyő, vagyis egy olyan serpenyő, mely egyben maga a tűzhely is.
Az edényt úgy alakították ki, hogy a belseje képes legyen a beállított hőmérsékletre melegedni, míg a külső oldalát olyan anyag borítja, mely nem engedi ki a hőt, így akár egy asztalra állítva is használható.
Kettő az egyben |
A masina hálózatról és előre feltölthető akkumulátorral is működik, így akár olyan helyen is használhatjuk, ahol nincs a közelben konnektor. Praktikus lehet kempingezéskor, de jó hasznát vehetik a kollégisták vagy épp a nem kellőképpen felszerelt konyhával rendelkezők is.
A találmány egyelőre még csak koncepció, de a gyártók helyében nagyon gyorsan lecsapnánk rá. Bezzeg a répahegyezőt már gyártják, pedig annak semmi értelme…