Orosz tervezők készítették el ezt a speciális tojástartót, melyben nem csupán tárolni lehet a tojást, de meg is lehet benne főzni.
A csomagolás háromrétegű: a külső réteg a hagyományos tojástartókéval megegyező anyagból áll, a középső réteg hőtermelésre képes vegyi anyagokból készül, legbelül pedig az úgynevezett intelligens réteg helyezkedik el, mely vizet tartalmaz.
1 perc alatt kész |
Ha a két belső réteg közötti membránt az erre kialakított fül segítségével kihúzzuk, a hőtermelés beindul. Abban az esetben, ha lágy tojást szeretnénk enni, egy perc múlva szét kell nyitni a csomagolást, ha viszont főtt tojásra vágyunk, két percet kell várnunk.
A csomagolás ugyan egyszerhasználatos, viszont újrahasznosított anyagokból készítik, így nem szennyezi a környezetet. A tervezők egy nemzetközi dizájndíjat is elnyertek találmányukkal, jelenleg pedig gyártót és forgalmazót keresnek, amely piacra dobná.
Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is! |