Ki ivott a pohárkámból? Pohárjelölési tippek bulikba

Szanyi Erika, Organikus kert blog | 2012. December 27.
Filléres ötletek, hogyan jelöljétek a poharakat a szilveszteri buliban, mielőtt kitör a káosz. Gyerekbarát verzióval is készültünk.

Legyen szó szilveszteri vagy szülinapi buliról, kevesen mondhatják el magukról, hogy a vendégek számával megegyező számú, ám különböző pohárral rendelkeznek. Marad a poharak jelölése, amihez nem is kell más, csak egy filctoll, pár befőttesgumi vagy egy parafa dugó.

Rajzos poharak

Ez talán a legegyszerűbb módszer. Alkoholos filc minden háztartásban akad, 70%-os alkohol meg kerül a gyógyszertárból. Így jó időre megoldódik a jelölgetés és a nyomok eltüntetése is. Kipróbáltam, a rajzolás után már két perccel stabil a filc, nem kenődik se szét, se rá a kezünkre.

Ráadásul gyerekbiztos, szemben a tapasztható, akasztható bolti kütyükkel. Ez utóbbi tényt azért is hangsúlyoznám, mert tapasztalataim szerint a kisgyerekek bármit begyömöszölnek az orrukba, szájukba, fülükbe, ami apró, színes és műanyag. Ezek pedig pont azok a dolgok, amiknek eltávolításához általában egy ügyeletes orvos kell.

Befőttesgumi, a sztár

A blogomban már írtam róla, hogy a befőttesgumi milyen sokoldalúan használható, de ha a korábbiak nem lettek volna elég meggyőzőek, íme még egy érv: szuper pohárjelölő! A metódusra nem vesztegetnék sok szót, a kép szerintem önmagáért beszél.

Amit még hozzáfűznék, hogy megtehetjük azt is, hogy nem gumizzuk fel előre a poharakat, hanem a vendégekre bízzuk. Így egyrészt munkát spórolunk meg, másrészt ha mindenki maga választ szín(eke)t, akkor pár alkohollal teli óra után is jobban emlékszik, hogy melyik volt a sajátja.

Dugót szemétbe nem dobunk

Parafadugót tényleg vétek kidobni. Nem csak azért, mert egyre nehezebb az előállítása, hanem mert rengeteg módon felhasználható. Mint látható, pohárjelölőnek is.

Az elkészítése két perc, ráadásul ezt elrakhatjuk, és a következő buliban már csak rá kell rakni a poharakra.

Mindenhol veled leszünk: megjelent a Nők Lapja Café mobilalkalmazása

Mit ígér a horoszkópod aznapra, ki villantotta a legtrendibb ruhát a vörös szőnyegen, jól jönne egy klassz recept ebédre? Ezentúl nem kell gép elé ülnöd, hogy mindezt elolvashasd itt nálunk, mert az új Nők Lapja Café alkalmazással akár a buszon ülve vagy sorban állva, de a reggeli kávéd mellett is átböngészheted híreinket!

– Itt töltheted le az alkalmazást iPhone-ra!
– Itt töltheted le az alkalmazást Android mobilra!

– Itt töltheted le az alkalmazást Windows Phone-ra!

További részleteket és letöltési segítséget itt találsz!

Exit mobile version