Otthon

Parti a kertben – 12 nélkülözhetetlen kütyü

Csak kimegyünk a kertbe, és eszünk valamit... Így szokott indulni. Néhány praktikus és dizájnos kiegészítővel azonban igazi partiarc lehetsz. Szemezgess velünk a legtrendibb darabokból!

A kerti parti legkínosabb része a mosogatás, igaz, csak a buli végén vagy másnap szembesül a „desperate housewife” a problémával. Szerencsére a csúnya és vállalhatatlan papírtányérok ideje lejárt. A színes tányérok mellé még színben illő evőeszközt is választhatunk, de akad környezetbarát, virágos és különböző, igen népszerű mintával díszített papírtányér, sőt még „állatorr”-pohár is beszerezhető.

Particity
Partycity
Partycity
Partycity

 

Kütyüshop
Kütyüshop

Langymelegen sem az ásványvíz, sem a sör, sem a bor nem éppen kellemes hűsítő. Kerti partiknál gyakran jelent gondot az italok hűtése és a lehűtött palackok hőmérsékletének megőrzése. A hűtődobozok helyett szellemes megoldás lehet a palackhűtő. A 1,5 literes palackra tervezett kiegészítő egy lábszárvédőre hasonlít leginkább, azzal a különbséggel, hogy a palackhűtőt használat előtt a mélyhűtőben kell lehűteni. Ezzel szemben az újrahasznosított műanyagból készült és igen elegáns ice baget jéggel kell megtölteni, majd ebbe kell állítani a pezsgős- vagy borosüveget. A Dress up üveghűtő neoprénanyagának köszönhetően a külső hőmérséklettől függetlenül megtartja a behűtött ital hőmérsékletét. Borosüvegre húzható hűtőjelmezből igen bőséges a kínálat: van angyal, cselédlány, szakács, sőt még a most divatos vámpír is.

Palackhűtő-VacuVin
Palackhűtő
Vacu Vin – 4500 Ft
Ice bag
Ice bag –

4,99 £

Dress up üveghűtő vámpíros
Dress up üveghűtő,
vámpíros – 1990 Ft

Egyre gyakrabban találni olyan pohárkészletet, amelynek minden darabja más-más mintájú, de még ebben az esetben is kihívás a borospoharak és a sörösüvegek megkülönböztetése. Kerti partikon szinte általános, hogy egy-egy pohár felett nagy kupaktanács alakul ki, hogy kiderítsék, kié a gazdátlan pohár, mert nemcsak azt kell tudni, hova tetted le a poharad, hanem arra is figyelni kell, hogy a tízpercenként változó asztalon hogyan vándorol. Reménytelen! Azonban igen okos és vicces megoldások léteznek az italok megkülönböztetésére. Szilikonos sörgyűrűvel könnyű az azonosítás, csak azt kell megjegyezni, melyik a te színed. Ugyanez a helyzet a borospohár talpára erősíthető szalaggal és a szellemfigurákkal is.

Beer Brands – Design: Mary Beth Cryan
Beer Brands – Design: Mary Beth Cryan
Glass Markers Party People – Vacuvin
Glass Markers Party People – Vacu Vin
Wine Lines – Design: Liz Goulet Dubois
Wine Lines – Design: Liz Goulet Dubois

 

A család kiköltözik az udvarra, ne adj’ isten, a tópartra, és akkor derül ki, hogy mennyi apró, de nélkülözhetetlen konyhai eszközre van még szükség egy családi ebédhez. Éles kések, amelyekkel tényleg lehet vágni, nem csak nyiszatolni, vágódeszka, szedőkanál, szalvéta, dugóhúzó és sörnyitó, salátástál, dohányosoknak hamutál. Ezek az eszközök „jöhetnek” a konyhából, ám ha néhányat vicces, meglepő cuccra cserélünk, akkor a jó hangulat is garantált.

Ki ne próbálná fel a dugóhúzó Hercule Poirot-s bajuszát, vagy melyik gyerek tudna ellenállni a salátának, ha félelmetes szörnykarmokkal tálalják? Egy rózsaszín – bár többféle pasztellszínben kapható –, asztalra csíptethető, lefedhető hamutál a legzordabb antidohányosokat is megenyhíti. Főleg úgy, hogy a bűzfészek retro-biciklicsengőnek tűnik első pillantásra.

Handlebar - Design: Steve Buss
Handlebar – Design: Steve Buss

 

Salátás tál 2db szedővel
Salátástál 2 db szedővel – „Hands On” (JosephJoseph)
Csíptethető hamutál
Csíptethető hamutál – 2990 Ft

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top