Megvan a megoldás: többé nem penészedik meg a kenyér

nlc | 2014. Június 06.
Természetes olajokból készül az ellenszer.

Brazil szakemberek fejlesztettek ki egy újfajta anyagot, mely megóvja a kenyeret a penészedéstől, és ezzel jócskán meghosszabbítja a tartósságát.

Az anyag oregánóból és szegfűszegből kivont olajokat tartalmaz, és tulajdonképpen egy ehető filmréteget képez a kenyéren, ezzel pedig megakadályozza a baktériumok és a penész szaporodását.

A kutatók élelmiszerboltban vásárolt, tartósítószermentes kenyérszeleteken tesztelték az új anyagot, párhuzamosan egy kereskedelmi forgalomban kapható, kalcium-propionátot tartalmazó tartósítószerrel. Míg ez utóbbi 10 nap elteltével elveszítette a hatékonyságát, addig az ehető filmréteg még a 15. napon is sakkban tartotta a penészgombákat.

Forrás: Daily Mail

 

Exit mobile version