Csináld magad: dundi húsvéti csibék filcből – letölthető sablonnal

Brandt Diána, Masni Dekoráció | 2015. Március 22.
Filcből rengeteg helyes dolgot készíthetünk, és ezekhez a helyes, pufi kiscsibékhez csak alig pár hozzávalóra és egy kevéske alap varrástudásra lesz csak szükséged. Brandt Diána, a Masni Dekoráció bloggere lépésről lépésre megmutatja, hogyan állj hozzá!

Ahogy közeledik a húsvét, és lesz egyre jobb idő, úgy tervezgetem minden évben, hogy hogyan díszítem majd fel a barka- vagy egyéb virágzó ágakat idén. Tavaly só-liszt gyurmából készítettem mókust és virágot, mivel a föld elnyelte a kikészített nyuszi- és tojáskiszúrómat díszítés előtt. Idén dundi madárkákkal vágok bele az előkészületekbe, és nincs semmi garancia, hogy megállok 2-3 darabnál.

Amire szükséged lesz:

1. Vékony textilfilc, olyan színekben, amilyenben szeretnéd a markádat viszontlátni
2. Sablon, amit letölthetsz innen
3. Gombostű és rendes varrótű, olló, ragasztó
4. Madaranként 4-5 marok tömőanyag, hogy tényleg pufi legyen a madár ☺
5. Két ügyes kéz, mellyel megvarrod a madárkákat

Így állj neki:

1. Először töltsd le a sablont, és döntsd el, hogy melyik szín lesz a teste, a szárnya és a farka. Ha ez megvan, akkor vágd ki a papírsablont, gombostűzd rá a filcre, és vágd ki a szükséges mennyiséget a madárhoz (test 1x, szárny 2x, farok 1x).

2. Mielőtt nekiállnál az összevarrásnak, ölts pár öltéssel szemet a madárnak!

3. Kezdd el pelenkaöltéssel összevarrni a madár testét.

4. Amikor végeztél egy “éllel”, így fog kinézni a madárkád.

5. Most mérd oda a szárnyát, és abban a magasságban, pozícióban, ahogy neked tetszik, rögzítsd gombostűvel, majd varrd fel a madár oldalára. Az egyszerűség kedvéért varrd fel a szárnyat a még nem rögzített oldalra is!

6. Varrd fel a másik oldalt is pelenkaöltéssel!

7. Most következzen a hátsó vonal. Hajtsd félbe a farkát és a képen látható módon tedd be a két oldal, még össze nem varrt élébe. És varrd is oda!

8. Amikor rögzítetted a farkat, folytasd pelenkaöltéssel felfelé. A feje tetején hagyj egy kb. 2-3 cm-es lyukat, és ezen keresztül tömd meg jó alaposan a madarat!

9. Öltsd készre a madarat, és a végén ne felejts el egy akasztót is varrni rá, illetve egy pici darab filcháromszöget ragasszatok az arcára csőrnek!

Készen is vagyunk. Díszítsétek vicces madaraitokkal virágos ágaitokat vagy barkátokat!

Még több húsvéti dekorációs ötletet itt találsz!

Exit mobile version