Otthon

Húsvéti tojásfestés helyett: csomagolt tojások

Utálod a tojásfestést, de mégis szeretnéd az otthonodat kicsit kicsinosítani húsvétra? Megmutatjuk, hogyan készíthetsz tarkabarka, dizájnos tojásfát anélkül, hogy összekennéd a konyhádat.

Amire szükséged lesz a húsvéti dekoráció elkészítéséhez:

  • hungarocell tojások (különböző méretűek is lehetnek)
  • színes anyagdarabok, maradékok, de szalvétát is használhatsz
  • színes fonal vagy cérna
Tojásfestés helyett: csomagolt húsvéti tojások

A tojásfa elkészítése:

Fogj egy szép vázát és tégy bele ágakat. Választhatsz barkát vagy aranyesőt, de igazából bármilyen rügyező tavaszi fa ágait felhasználhatod. Az anyagdarabokat vagy a szalvétákat vágd 15×15 cm nagyságú darabokra, majd ezekbe csomagold be a tojásokat. A tetejüknél kösd össze a csomagolást színben az anyaghoz passzoló fonallal úgy, hogy fel is tudd akasztani az ágakra a rendhagyó húsvéti tojásokat. Tényleg bármilyen színű és mintájú anyagot vagy szalvétát választhatsz, a lényeg, hogy a tojásfád színes legyen. A gyönyörűen bugyolált húsvéti tojásokat már akaszthatod is az ágacskákra.

Tojásfestés helyett: csomagolt húsvéti tojások
Németországból és Ausztriából származik az a húsvéti hagyomány, miszerint rügyező fákat és bokrokat színes tojásokkal díszítik fel. A húsvéti szokás már évszázadok óta létezik, de az eredetét homály fedi. 
A leghíresebb tojásfa Saalfeldben van. Volker Kraft és családja 1965 óta minden évben feldíszíti az udvarukban álló almafát. Az első évben 18 műanyag húsvéti tojással kezdtek, de ahogy a fa nőtt, egyre több színes tojásra volt szükségük. Tavaly a Kraft család tízezernél is több húsvéti tojást akasztott az almafára. Három héten keresztül díszítettek reggeltől estig.
 

 Így készül Martha Stewart cuki tojásfája:

Még több húsvéti dekoráció a Nők Lapja Cafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top