4 egyszerű, mégis mutatós őszi dekoráció az otthonodba

nlc | 2015. Szeptember 12.
Négy egyszerűen, gyorsan elkészíthető őszi dekorációs tippünkkel könnyedén és olcsón csempészheted otthonodba az évszak hangulatát és káprázatos színeit.

Az őszt sokan nem kedvelik, hiszen beköszöntekor óhatatlanul vége a nyárnak, az elmúlást, a tél közeledtét is jelzi. Most mégis arra biztatunk, fedezd fel ennek a gyönyörű évszaknak a sokszínűségét, a szépségét és készíts velünk hangulatos őszi lakásdekorációt egyszerűen, olcsón, könnyedén.

1. őszi lakásdekoráció:  fényes, földszínű makkok

Hétvégi napsütéses kiránduláson rengeteg makkot találhatsz az erdőkben lepotyogva. Gyűjts össze egy üvegtálra való mennyiséget az őszi dekorációhoz. Mosd le a makkokat alaposan, majd papírtörlővel töröld szárazra, az sem baj, ha a színezés előtt száradnak egy napig. Hobbi boltokban kapható fényes, vizes alapú decoupage ragasztóba mártsd a makkokat, majd a használati utasításnak megfelelően hagyd száradni. Száradás után üvegtálba helyezve gyönyörűen mutatnak a fényes makkok a nappali asztalán vagy a konyhapolcon is.

2. őszi lakásdekoráció: színes dísztökök

Talán ennél egyszerűbb őszi dekorációt nem is nagyon lehet elképzelni. Mindössze annyi a feladatod, hogy piacon beszerezz néhány különböző méretű, formájú és színű dísztököt, melyeket gyümölcskosárra helyezve káprázatosan szép őszi lakásdekorációt kapsz eredményül.

3. őszi lakásdekoráció: színes levélkoszorú

Káprázatosan szép őszi ajtódíszt készíthetsz virágboltokban beszerezhető koszorúból, melyet a kiránduláson gyűjtött színes levekkel varázsolhatsz egyedivé. Tűzd vagy ragaszd a leveleket a koszorúhoz, tégy hozzá néhány tobozt, melyeket be is festhetsz, és rakj még bele ízlésesen elosztva fagyöngyöt. A legszebb őszi dekorációd egészen biztosan neked lesz. Ha fényes lakkal átkened a leveleket és a díszeket, tartósabb marad a koszorúd.

4. őszi lakásdekoráció: gyertyák magokkal

Az őszi hangulatú gyertyákhoz üvegpoharakra, néhány tetszőleges színű gyertyára, és kukoricaszemekre, héjas mogyoróra, dióra, mandulára van szükség. Ha megunnád a dekorációt, a magokat még mindig megeheted.

További őszi dekoráció témájú cikkek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Exit mobile version