Gyerekzsúr halloweenkor – szuper ötletek

Kurdi Gabriella / Praktika magazin | 2015. Október 26.
Mosolyt csalhatsz a kicsik arcára, ha rémségek helyett barátságos szellemekkel és poharakról ereszkedő pókocskákkal népesíted be a büféasztalt halloweenkor. Ezzel a buli vidám hangulatát is megalapozhatod.
Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

Halloween: pohárjelölők

Nem lesz kavarodás a poharak között, ha a társaság minden tagja más-más színű pókhálóval boríthatja be a poharát, amelyek ráadásul a szívószálakat is megtámasztják. A hálókat narancsszínű, fekete és különböző árnyalatú szürke kartonokból ollózd ki, és ha biztosra mennél, a pókocskák pocakjára neveket is írhatsz filctollal.

Fotó: Kurdi Zoltán

Halloweeni kísérteties fények

Ha lekapcsolod a lámpát, a gyertyák és mécsesek libegő lángja sejtelmes hangulatot teremt a szobában. Válassz néhány különböző méretű papírgurigát, és borítsd be mintás és egyszínű sötét kartonokkal, minél változatosabban. A gyertyalángot LED-mécsesekkel pótolhatod, amiket a gurigákba süllyeszthetsz. A látványt valódi gyertyákkal is kiegészítheted.

Fotó: Kurdi Zoltán

Nyalánkságok halloweenra

Nagyon látványos lesz, ha a kicsik kedvenceit, a pudingot tálkák helyett inkább apró befőttesüvegekben kínálod. A felét színezd meg ételfestékkel, és rétegezve töltsd bele az üvegekbe. A csavaros fedeleket apró tökökkel dekorálhatod. Ehhez fesd le a fagolyókat narancsszínre, majd ragassz mindegyik lyukba pici ágacskát. Tekerd körbe egy darabka dróttal, csavard fel spirálba a végeket, végül köss rájuk tüllből masnit.

Fotó: Kurdi Zoltán

(Alkotók: Kurdi Gabi, Seufert-Szántó Orsolya)

A cikk a Praktika magazin októberi számában olvasható.                                                                       

További érdekességek a lapból:

Tökdekor tökök nélkül

Színes falevelek filcből

Parafa dugók 11 trendi változatban

Horgolt gallérok kislányoknak

Keresztszemes erdőrészlet

Aranyló őszi teríték mini tökökkel, színes termésekkel

Exit mobile version